Nekadašnji ekstratalenat i centar Partizana završio u drugoj ligi

Nekada jedan od najtalentovanijih košarkaša naše zemlje i centar Partizana Đoko Šalić postao je novi košarkaš francuskog drugoligaša Stad Rošelea, objavio je ovaj klub.

Ovaj 27-godišnji centar stiže u Francusku iz redova litvanskog Prijenaija.

Nakon potpisa ugovora oglasio se i trener njegovog novog kluba Žilijen Kortej, koji ga je predstavio sledećim rečima:

Đoko je visok igrač, sa veoma dobrim osnovama i formacijom sa istoka. Ima jake ruke, dobar košarkaški koeficijent inteligencije i pouzdan šut sa distance, može i da širi protivničku odbrane. Impozantan je, sposoban da igra u srcu reketa. Njegova visina od 210 santimetara biće važna u našem odbrambenom sistemu. Timski je igrač koji će se dobro uklopiti u kolektiv i koji igra veoma dobro sa i bez lopte, naveo je Kortej.

Snažni centar je ove sezone pružao dobre partije sa 9,5 poena i 4,3 skoka u proseku, ali to nisu ispratili timski uspesi, pošto na 13 utakmica nije zabeležena nijedna pobeda u šampionatu.

Đoko je bio jedan od najvećih talenata naše košarke, a sa mlađim selekcijama ima četiri osvojene medalje sa svetskih i evropskih šampionata.

Stasao je u sarajevskim Sparsima, nakon čega je 2013. usledila selidba u Partizan, ali i stagnacija, pa se potom vratio da krene iz početka u sarajevskom klubu.

Nakon toga je nastupao za Sutjesku, posle čega je ponovo probao u Partizanu, a onda i za slovenački Helios, beogradski Dinamik, Mladost iz Mrkonjić Grada, poljski Šćećin, ukrajinski Čerkasi Mavpi i Slobodu iz Tuzle.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP MADRID: Još jedna predaja, Kanađanin u finalu

Na mastersu u Madridu došlo je do još jedne predaje meča. Janik Siner nije ni izašao na četvrtfinalni meč zbog...

POVEZANE OBJAVE