PUKLA STOTKA ZA KRAJ: Partizan nastavio seriju pobeda u duelu dvojice Obradovića!

Košarkaši Partizana zabeležili su četvrtu uzastopnu pobedu u Evroligi. Ovog puta su bili bolji u Beogradskoj areni od Monaka sa 100-80, u sklopu 17. kola najjačeg evropskog takmičenja.

Prethodno su savladani Anadolu Efes, Fenerbahče i Bajern iz Minhena.

Crno-beli su pre svega na krilima sjajnog šuta za tri poena (8/5) već u prvoj deonici stigli do dvocifrene prednosti poenima Jama Madara za 19-9 na nešto više od tri minutta do isteka.

Ubrzo potom mladi Izraelac ubacio je i svoju drugu trojku, a njegov tim sve do kraja uvodnog perioda održao razliku na ovom nivou.

Ipak, već u uvodnoj fazi druge četvrtine gosti su polako smanjivali zaostatak dok se nisu domogli potpunog preokreta i prve prednosti posle dužeg vremena, kada je koš Jakube Kvatare doneo vođstvo od 33-32.

Od tada meč ulazi u potpuni egal i rezultatsku klackalicu, koja se do odlaska na veliku pauzu ipak zaustavila na Partizanovoj strani, nakon finiša poluvremena punog faulova i slobodnih bacanja.

Neverovatno je da su već do poluvremena trojica košarkaša Partizana bila dvocifrena. Lesor i Panter su zabeležili po 14, a Madar 10 poena.

Nije izabranike Željka Obradovića demoralisalo ni prikucavanje Brauna na početku drugog poluvremena posle promašaja, pošto je svoju seriju na drugoj strani odmah nastavio Jam Madar.

Čitava deonica je nastavljena u potpunom egalu, s tim da je srpski tim u minimalnoj prednosti održavalo oružje iz prve četvrtine – šut za tri poena, pošto su pogađali Panter, Anđušić i Papapetru, posle čijeg preciznog hica je naš tim vodio sa 61-59 na tri minuta do kraja ovog dela igre.

Sa poenom razlike su košarkaši domaćina ušli i u poslednju četvrtinu, kada je Ledej pogotkom uz dodatno bacanje uvećao deficit na +4, a Anđušić nastavio seriju još jednom trojkom.

Veliku seriju Partizana od čak 10-0 u uvodnoj fazi poslednjeg kvartala konačno je posle tri minuta bez poena prekinuo Džeron Blosongejm trojkom, i tako zaustavio rast razlike koja je ponovo bila dvocifrena posle koševa Lesora (79-71).

Novu najveću prednost (85-73) doneo je Danilo Anđušić, iz svog najjačeg oružja, svojom četvrtom trojkom, bez promašaja, nakon što je fintom potpuno izbacio Majka Džejmsa.

Posle toga nije bilo oporavka za predstavnika Francuske i tim Željka Obradovića je lako završio utakmicu, uz dodatno uvećanje prednosti, pa je na kraju ostvaren i veoma ubedljiv trijumf.

Najefikasniji na kraju je bio Matijas Lesor sa 21 poenom uz 8 skokova, dok je Panter ubacio 19 poena i imao 4 završna dodavanja. Madar se zaustavio na 15, a Anđušić na 12 poena, svih postignutih van linije 6,75.

U poraženom timu je Eli Okobo bio na asistenciju do dabl-dabl učinka sa 17 poena, dok je Dialo imao 12 poena, 4 skoka i 2 asitsencije.

U narednom kolu će Partizan gostovati Makabiju u Tel Avivu 11. januara.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Jokić nakon poraza: Ovo je samo jedna od sedam utakmica

 Košarkaši Denvera izgubili su na svom terenu od Minesote rezultatom 106:99 u prvom meču polufinala Zapadne konferencije NBA lige. Najbolji u Denveru...

POVEZANE OBJAVE