Čović o aktuelnim dešavanjima u Zvezdi

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović bio je gost na televiziji Pink. On je govorio o aktuelnim dešavanjima u klubu koji vodi. 

Zvezda je dobila zabranu registracije novih igrača u Evroligi do 28. februara. 

– Nije samo Kampaco, ima tu još više igrača. Bio je u opticaju i Polonara. U svakom slučaju, videćemo. Nemam mi razloga da očajavamo, mi smo i bez Kampaca napravili ove rezultate. Ja sam znao da će doći do ovoga , imajući u vidu da mi godinama unazad imamo sudare sa “trofejnima” koji bi po svaku ceni i na neki način da se dokopaju prvih mesta. To se sve pretvorilo u jednu ružnu i odvratnu priču, rekao je Čović .

Prvi čovek Zvezde je govorio i o problemima koje klub ima.

– Onda se pojavljuje nešto što nije uobičajeno u Evroligi, a to je BAT. To je FIBA, pojavljuje se Radanov sa 100.000 evra koliko se duguje. A znate li koliko slučajeva ima, da se duguje, između ostalog i Partizanov. Sve počinje da se ubrzava, promena trenera u Zvezdi olako shvaćena. Oni kažu “mi ćemo to da išamaramo.” Mi ulazimo iz prve u petu, dođe Duško Ivanović, pokrenemo strukturu, napravi čovek 10-0, tad počinje da se shvata ozbiljno. Maksimalno ozbiljno počinju da shvataju kad smo ih išamarali u ABA, a onda kreće ekstremna ozbiljnost kada smo ih 8. decembra pobedili u prvoj istorijskoj utakmici Zvezde i Partizana u Evroligi gde smo ih pobedili. Tad kreće igranka i napad. Pojavljuje se Kampaco. Onda stepen ugroženosti i kod pojedinih španskih klubova. Kako mi to možemo da dovedemo? I umesto da se dozvoli Kampaco, onda se pravi ovakav slučaj. Mi jesmo u prekršaju, ali smo se obavezali da ćemo vratiti. Svi naši dugovi prema igračima i trenerima su pokriveni sporazuma. Tu piše da ćemo  sve izmiriti do kraja prošle godone. I sve obaveze izmirujemo sa 30. decembrom 2022. godine.

Na pitanje šta je problem, Čović je rekao:

– Po nama ništa nije više problem. Neuobičajena kazna za Zvezdu, sa sprečavanjem mogućnosti registracije novih igrača. Doživljaj njihov je ovakav verovatno: “Oni su doveli Ivanovića, Vidloza je došao ranije… Eto, prevarili smo se što smo pustili da dovedu Ivanovića.” Kao da neko ne želi da Zvezda bude u TOP 8. U prethodnim sezonama u ABA svašta je rađeno od naših rivala, ali se nije uspelo. Ove godine su dobili 500.000 o države da plate u EL. Sad kreće priča dalje. Kako preskočiti Zvezdu koja je neprekidna u EL i doći do licence da se Zvezda grune u stranu. Zato se prezentuje priča o Areni i ambijentu, rekao je Čović i dodao:

 Ja sam malopre rekao. Nemojte da napadate Bodirogu, on je korektan i profesionalan čovek, profesionalno je odradio posao u dogovoru sa Zvezdom. Njegove mogućnosti su određene. Što se tiče Bodiroge, mi smo imali nekoliko konstruktivnih razgovora. Veoma korektan i profesionalan odnos od strane njega, bez obzira na to što smo imali određenih problema ranije. Bodriroga je rekao da treba registrovati Kampaca, Glikman je rekao da nije primereno da se menadžmet lige meša u nezavisna tela. Biće interesntni susreti kad se budemo gledali u lice. Da li će sledeći korak Zvezde biti Lozana, videćemo. Na kraju krajeva, 28. februar nije daleko. Ima šta da se igra. ABA liga i Kup.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE