EL: Sjajni Petrušev vodio Zvezdu do velike pobede u Valensiji

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u gostima Valensiju 75:77 i sa pozitivnim skorom završili prvi deo Evrolige.

Crvena zvezda je dobro počela utakmicu i vidno je pokušavala da obori ritam meča i zaustavi tranziciju Valensije. Tokom prvog poluvremena sjajan je bio Filip Petrušev koji je postigao čak 16 poena.

Posle prve četvrtine bilo je 19:24 za Beograđane, dok je u drugom periodu Zvezda išla i na 7 poena prednosti u dva navrata. U tom periodu crveno-beli su odlično šutirali za tri poena što je i održalo prednost i na poluvreme se otišlo sa 42:47.

U trećem periodu viđena je tvrda košarka i Zvezda nije mogla da dođe do lakih poena ispod koša. Ipak, Valensija nije uspevala da preokrene rezultat i najviše su stigli do egala. Pred kraj perioda probudio se Nemanja Nedović koji je sa rojkom i prodorima odveo Zvezdu na 4 poena viška pred poslednjih 10 minuta.

Četvrti period je odlično počeo po crveno-bele i došli su posle koša nedovića do 58:65 na 7 minuta pre kraja. Od tog trenutka dugo gosti nisu dali koš, ali su imali sreću da je Valensija u tom periodu postigla samo 5 poena i da su održali vođstvo. Kada su prišli na minus dva, Petrušev je ponovo vezao odlične poteze i na 3 minuta pre kraja bilo je 9 poena za Zvezdu.

Ipak, od tog trenutka Valensija je vezala poene, dok crveno-beli nisu uspeli da postignu nijedan koš i posle tri bacanja Prepeliča bilo je samo 71:72 na 30 sekundi do kraja.

Valensija je na 24 sekunde pre kraja napravila faul na Nedoviću koji je bio siguran sa penala i na 71:74 se ušlo u novu triler završnicu.

Posle prvog pokušaja Valensije Lazarević je uspeo da izbije loptu u aut u situaciji kada je bio nadomak krađe lopte, iz drugog pokušaja Džons je probio Dobrića i postigao je laganih 2 poena za 73:74.

Valensija je ponovo pravila faul, ovoga puta na Filipu Petruševu koji je takođe bio oba puta precizan i na 10 sekundi do kraja je bilo 73:76 i Valensija je imala novi tajm-aut.

Posle novog tajma Džons ponovo daje dvojku, dok Nedović samo jedan penal i Valensija je imala šut za pobedu. Ipak, Harper nije uspeo da pogodi trojku, a da jeste bilo bi opet vrlo sporno jer je napravio očite korake. Na kraju 75:77.

Kod crveno-belih PPetrušev je postigao 25 poena (11 od 11 penala), dok je Nedović ubacio 19 poena. Crvena zvezda sad ima skor 9-8.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE