Italijan plasirao transfer-bombu: ‘Gvardiol je presekao! Odlučio se odreći golemog novca zbog jednog kluba’

Joško Gvardiol (20) će napustiti redove RB Lajpciga već ove zime, tvrdi Alfredo Pedula, inače jedan od pouzdanijih izvora kada su u pitanju transferi fudbalera.

Pedula naglašava da su u trku za dovođenje hrvatskog štopera i dalje uključena tri giganta – Čelsi, Mančester Siti i Real Madird, ali dodaje i jednu novost.

Naime, nakon što je Čelsi prvi pokrenuo licitaciju s ponudom od 80 miliona eura, Real je na sto stavio 90 miliona. I ne samo to, nakon te prve ponude ‘Kraljeva’ dogodila su se dva sastanka između Realovih predstavnika i Gvardiola.

Na jednom od sastanaka, ponuda za jednog od najboljih igrača Svetskog prvenstva u Kataru bila je – 120 miliona eura!

Pedula objašnjava da bi Real platio RB Lajpcigu dve rate po 60 miliona, a u tu bi cifru bili uključeni bonusi. U kompletnoj toj priči postoji i zanimanje Sitija čija je ponuda nepoznata u ovom trenutku, ali veruje se da bi i oni išli na iznos od preko 100 miliona.

Što se godišnjih primanja tiče, Real Gvardiolu nudi 6 miliona po sezoni, a Čelsi čak 9 milijuna, ali prema tvrdnjama Pedule, Gvardiol bi radije imao i manja primanja pa zaigrao za ‘Kraljevski klub’.

Pedula dodaje i da je RB Lajpcig već pronašao zamenu za Gvardiola. To je poljski đtoper Jakub Kivior, 22-godišnji igrač italijanske Specije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KRAJ SARADNJE: Rastali se Voždovac i Mitić

Kako javlja Sportklub, Nikola Mitić nije više trener Voždovca. Rastanak je stigao nakon poraza Voždovca od Železničara (2:3) i dodatnog ugrožavanja...

POVEZANE OBJAVE