NE ODUSTAJE SE OD EVROPSKE SUPERLIGE: Čeka se epilog sudskog spora, poznato i kada bi mogla da startuje

Još uvek se ne odustaje od projekta evropske fudbalske Superlige, makar ne oni najuporniji, koji čekaju epilog tužbe podnete protiv UEFA i FIFA.

Najveći zagovornici ove ideje su Barselona, Real Madrid i Juventus, koji za razliku od ostalih potencijalnih učesnika, ne žele da odustanu od svoje namere, uprkos protivljenju fudbalske javnosti.

O tome je govorio i predsednik Barselone Đoan Laporta za radio “Kaneda SER”, koji se nada da će novi koncept ipak startovati.

U martu ili aprilu imaćemo odluku Evropskog suda pravde. Ako presuda bude povoljna, mislim da bi Superliga mogla da počne 2025. godine, izjavio je Laporta.

Spor bi trebalo da dobije epilog početkom ove godine, a tiče se eventualne zloupotrebe položaja UEFA i FIFA zbog pretnji suspenzijom klubovima koji su želeli da budu deo Superlige.

Podesetimo, svojevremeno je nakon objave odluke o osnivanju ovog takmičenja usledilo veliko negodovanje fudbalskih navijača, ali i opomena klubovima od strane krovnih fudbalskih organizacija, pa su ubrzo klubovi jedan za drugima odustajali od ovog koncepta.

Superliga je trebalo da bude zatvoreno takmičenja najkomercijalnijih evropskih klubova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NASTAVLJA USPEŠNU LOZU: Srpska stonoteniserka nakon senzacije na korak od Olimpijskih igara!

Srpska stonoteniserka Izabela Lupulesku nalazi se na korak od plasmana na Olimpijske igre koje će se ove godine održati...

POVEZANE OBJAVE