ACB: Gasol asistirao – Miletić pogađao, Novak na korak od dabl-dabla, bivši plej Zvezde sipao trojke bez milosti (VIDEO)

Košarkaši Đirone savladali su na gostovanju Fuenlabradu sa 83-75, u 15. kolu ACB lige.

Sa obe strane su se istakli srpski košarkaši. U pobedničkom timu je bivši centar Partizana Dušan Miletić upisao 13 poena i 7 skokova. Zanimljiv je bio učinak njegovog kolege ispod obruča, legendarnog Marka Gasola, koji je postigao samo jedan poen, ali je “flertovao” sa dabl-dabl učinkom jer je imao 9 asistencija i 8 skokova.

U Fuenlabradi je standardno odličan bio srpski plejmejker Jovan Novak , kome je nedostajala jedna asistencija do dabl-dabla, uz 11 poena i 4 skoka. Najefikasniji u njegovom timu bio je Hena sa 20 poena.

Ipak, sve je na ovom duelu zasenio nekadašnji plejmejker Crvene zvezde i španski reprezentativac Kino Kolom sa 25 poena, uz čak šest pogođenih trojki!

Dvocifren je bio i Nemanja Nenadić u pobedi Breogana nad Obradoirom sa 64-59.

Naš bek je upisao 10 poena, dok su ostala dvojica naših košarkaša bili manje efikasni. Marko Luković imao je 4, a Stefan Momirov samo jedan poen.

Barselona je sav bes, posle poraza od Virtusa u sklopu Evrolige, iskalila na Betisu, koji je savladala sa 104-70.

Najzaslužniji su bili Kori Higins i Džejms Nađi sa po 16 poena, dok je Nikola Mirotić zabeležio dva manje.

Srpski reprezentativac Nikola Kalinić ubacio je tri poena, koliko i Aleksandar Cvetković na drugoj strani.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RAZOČARAO DOMAĆU PUBLIKU: Zverev poražen od igrača van TOP 100

Nemački teniser Aleksander zvezrev veoma je razočarao domaću publiku, pošto je na turniru u Minhenu poražen u četvrtfinalu od...

POVEZANE OBJAVE