ACB: Valensija posle Zvezde poražena i u derbiju, “ludi” Markus Hauard začinio blistavu partiju neverovatnom trojkom (VIDEO)

Nakon što su u neizvesnoj završnici poraženi od Crvene zvezde u Evroligi, košarkaši Valensije izgubili su i u 15. kolu španske ACB lige, na gostovanju Baskoniji sa 85-79.

Utakmica je potpuno opravdala epitet evroligaškog derbija jer je bila potpuno neizvesna od početka do kraja. Sve je kulminiralo neverovatnom trojkom Markusa Hauarda u finišu, kada je pogodio iz samog ugla, paktično iza table, iz pozicije koja se činila nemogućom.

Tako je krunisao blistavu i čistu poentersku partiju pošto je postigao 28 poena, uz samo još jedan skok.

Pored njega su dvocifreni u pobedničkom timu bili još samo Homs u Tomson sa po 10 poena, s tim da je drugi imao i 8 završnih dodavanja.

Daleko bolje su raspoređeni poeni bili u sastavu Valensije. Rivero je upisao 17, uz 5 skokova, Veb 14 poena i 7 uhvaćenih lopti, Lopez-Arestegi je uz 12 poena imao takođe 7 skokova i 2 asistencije, a Bojan Dubljević je upisao 11 poena i 8 skokova, uz 2 asistencije.

Saragosa je savladala Manresu u gostima sa 72-65, a u pobedničkom timu su nastupala dvojica bivših igrača Crvene zvezde. Solidan je bo srpski krilni centar Boriša Simanić sa 9 poena i 5 skokova, dok je nekada reprezentativni plejmejker Stefan Jović zabeležio 3 poena i asistenciju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POČELI PREGOVORI: Čelsi pronašao napadača u Seriji A

Fudbalski klub Čelsi zainteresovan je da u svoje redove dovede napadača iz Serije A. Radi se o igraču Napolija i...

POVEZANE OBJAVE