DELOVALO JE DA ĆE BITI ZVEZDIN: Direktor Žalgirisa otkrio zbog čega se Polonara odlučio za ovaj klub

Litvanskom Žalgirisu ove godine ponovo ide odlično u Evroligi. Sa sjajnim partijama nastavili su i protiv Fenrbahčea koji su iznenađujuće ubedljivo savladali, ali je pobeda bila pomalo pirova zbog povrede najboljeg strelca Kenana Evansa.

Međutim, zamena je pronađena ekspresno u Ajzei Tejloru, a ubrzo potom stigao je i Akile Polonara, koji nije dobio šansu u Efesu, a u jednom trenutku je delovalo da će postati novi košarkaš Crvene zvezde.

Generalni menadžer litvanskog tima Paulijus Motejunas istako je da je već u toku pomenute utakmice kontaktirao Tejlorovog agenta jer je shvatio da će uzalud biti dovođene Polonare ukoliko nema sa kim da sarađuje iz spoljne linije.

On vidi gde je klub. Verujem da je njegova pozicija slična onoj litvanskog igrača koji želi da se vrati u Litvaniju – ili igrate u Italiji kao Italijan ili pokušavate da se dokažete u inostranstvu. Razgovarali smo sa njim, on ide da dobije svoju šansu, i biće važan član tima zajedno sa Rolandsom (Smitsom), objasnio je čelnik Žalgirisa.

Posebno se osvrnuo i na dolazak Polonare, odnosno na njegove motive da odabere baš ovaj klub, uprkos interesovanju Virtusa i Crvene zvezde. Ipak, bez posebnog osvrtaja i na poređenje sa srpskim klubom.

Igrač je sam odlučio, ali mi smo naglasili da želimo da se borimo. Na prilično smo dobrom mestu na tabeli. Znamo koliko je bio važan u Vitoriji, ali se malo zaglavio u Fenerbahčeu. Nije dobio šansu u Anadolu Efesu. Ima mnogo igrača na njegovoj poziciji u Virtusu. Manja konkurencija je možda bila važna za njega, smatra Motejunas.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE