KAMPACO POSLE BLISTAVE PARTIJE: Umirem od želje da igram, trudim se da budem pravi plejmejker

Košarkaši Crvene zvezde opravdali su ulogu favorita u Skoplju i savladali MZT u sklopu ABA lige. Meč je obeležilo najnovije pojačanje tima sa Malog Kalemegdana Fakundo Kampaco, koji za sada jedino u regionalnom takmičenju ima pravo nastupa.

Večeras je zabeležio 23 poena, 9 asistencija i 7 skokova, uz tri uzastopne trojke kojima je i prelomljena utakmica u trećoj deonici.

Umirem od želje da igram košarku, imam toliko energije, trudio sam, naporno radio kako bi bio u pravoj formi i takmičarskom ritmu. Ovo je timski sport, ekipa mi veruje, trudim se da uključim sve i na terenu odgovorim energijom, izjavio je Argentinac posle meča.

Ipak, tvrdi da statistika nije njegov posao, već igre na parketu.

Nisam tip koji gleda statistiku. To je za vas, to mnogo bolje radite od mene. Ja se trudim da donosim prave odluke na terenu, uključim sve, budem pravi plejmejker i uživam, objasnio je Kampaco.

Prokomentarisao je i zabranu registrovanja novih košarkaša koja je izazvana upravo njegovim dolaskom, pa će tek u martu moći da zaigra za crveno-bele i u Evroligi.

Ne želim da budem van terena, da ne budem u dresu. Ipak, vezane su mi ruke, ne mogu ništa da uradim po tom pitanju, pa mi preostaje podržim saigrače na svakoj utakmici i budem tu za njih. Tako mogu da iskoristim svoju energiju. Ne mogu da utičem na odluku da ne igram, ali nadam se da će se nešto promeniti i da će nakon podrške koju su mi pokazali igrači, saigrači i navijači sitaucija preokrenuti, rekao je vecešampion sveta sa Argentinom.

Dotakao se i majica kojima su ga saigrači podržali pred meč sa Valensijom.

To mi mnogo znači. Sva ta ljubav koju mi pokazuju, navijači, prijatelji, saigrači sa majicama koje su nosili, to me motiviše, zbog toga igram sa toliko energije, trudim se svakog dana da ostanem u ritmu i da igram na pobede, poručio je jedan od najboljih igrača u Evropi.

Sledeća utakmica je u utorak, kada u goste stiže njegov bivši klub Real Madrid, sa kojim je dva puta bio šampion Evrolige.

Biće to sjajna utakmica, u fantastičnoj atmosferi. Biće ludo u dvorani, u to nema sumnje. Neću igrati, ali ću videti stare prijatelje, jedva čeka da se malo družimo. Potrebna nam je pobeda i nadam se da možemo da je ostvarimo, završio je Kampaco.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE