Rekorderu ukrajinskog fudbala zabranjen ulazak u zemlju na deset godina!

Legendarni fudbaler Zenita i minhenskig Bajerna Antolij Timoščuk, rekorder po broju utakmica u ukrajinskoj reprezentaciji, narednih deset godina neće moći da uđe u svoju zemlju.

To je obelodanjeno dekretom o sankcijama koji je potpisao predsednik zemlje Vladimir Zelenski, a koji se odnosi na preko sto osoba iz javne sfere.

Zadnji vezni razornog udarca je ranije obrisan iz registra fudbalskog saveza ove zemlje, a izgubio je i trenersku licencu, pošto je odbio da posle izbijanja ukrajinske krize napusti mesto u stručnom štabu Zenita iz Sankt Paterburga, sa kojim je ostvario najveće uspehe u istoriji kluba.

Rekord po broju mečeva za reprezentaciju drži sa 144 nastupa, a ništa manje mu nije bila uspešna ni klupska karijera.

Sa Zenitom je osvojio Ligu Evrope, u čuvenoj generaciji u kojoj su bili između ostalih Pavel Pogrebnjak i Andrej Aršavin, a zatim i Superkup Evrope pobedom nad Mančester junajtedom.

Kasnije je prešao u Bajern sa kojim je uzeo i najvredniji klupski trofej – Ligu šampiona, kao i tri trofeja Bendeslige. U Ukrajini je nastupao za Šahtjor iz Donjecka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ISPUSTILI DOBIJENO: Novi Beograd od +4 do poraza

Vaterpolisti Novog Beograda izgubili su meč regionalne Premijer lige od splitskog Jadrana 14:12. Kao domaćini turnira. Po četvrtinama (3:3, 6:3,...

POVEZANE OBJAVE