Nedović o Duškovim treninzima: Iscepamo se sat-dva, pa nema razloga da viče!

Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović je jedan od ključnih igrača ovog tima. Junak Zvezdine pobede u prvom evroligaškom derbiju i predvodnik crveno-belih u većini utakmica ove sezone je oduvek sanjao da se vrati u svoj voljeni klub i to mu se konalno ostvarilo.

On je za Novu.rs sumirao utiske o dosadašnjem delu sezone.

– Mislim da Crvena zvezda nije mogla da ima bolju sezonu od prošle, osvojena je tripla kruna i nastavljena dominacija u regionu. Navijači mogu da budu zadovoljni. Od kako sam ja opet tu, isto mislim da ne može bolje. Moramo da budemo realni, početak sezone nije bio sjajan i to je očigledno. Desila se ta utakmica protiv Zadra, bez obzira na sve nije smela da se izgubi. To je na neki način bila prekretnica da kliknemo i sada je samo na nama da tako i nastavimo, istakao je Nedović i nastavio:

– Mislim da bi se problemi samo gurnuli pod tepih da smo pobedili tada, na neki način je bio dobar poraz. Ne želim da umanjim ni na koji način rad trenera Vlade Jovanovića, on je zaista dobar i mlad trener koji je dobio nezahvalan posao, nije lako za mladog trenera da iznese teret i pritisak koji nosi Crvena zvezda. Siguran sam da će naći način da se izbori sa svim tim i izdigne kao što se i Dušan Alimpijević izdigao.

Novi trener Duško Ivanović je doneo promene u ekipi i vezao seriju pobeda.

– Doneo je autoritet koji je potreban u profesionalnom sportu, poštovanje koje zaslužuje zbog svih svojih uspeha i imena. Svima nama je na neki način ulio samopouzdanje i veru da možemo da pobeđujemo, odnosno taj pobednički mentalitet što je meni kao igraču najbitnije što je za kratko vreme uradio u Crvenoj zvezdi. Pričam u svoje ime, ali i u ime cele ekipe. Osećam se kao igrač koji ima pobednički mentalitet, nikada ne stajemo bez obzira na rezultat. Dok sudija ne svira kraj, mi ne odustajemo. To je ključ serije pobeda koju smo imali, rekao je Nedović, a potom se odvrnuo na treninge pod Duškovom komandom.

– Trenira se jako, tu nema šta, ali ništa van pameti. Kod Đoana Plaze sam trenirao, možda ne jače, ali duplo više, jer su treninzi bili duži. Manje utakmica je bilo, bilo je više prostora za treninge. Sada nema toliko vremena, ali smo kao ekipa svesni da ako dođemo u halu svaki dan i ‘iscepamo’ se sat i po, dva, da će to nama biti u korist, a ne nekom drugom. Zato i nema potrebe uopšte da se Duško dere na nas ili da diže ton. Zaista smo dobri i pametni momci pre svega, i za sada je saradnja zaista dobra.

Srpskom reprezentativcu je oduvek bila želja da se vrati u Zvezdu i Beograd, a pomenuo je i utakmicu protiv MZT-a u Skoplju.

– Mislim da svako najviše praznike voli da provodi kod kuće. Oduvek sam imao želju da opet igram za Zvezdu i to se desilo sada kada sam u najboljim košarkaškim godinama, uživam sa porodicom i prijateljima. Uvek sam zavideo igračima koji su kod kuće i igraju za dobru ekipu i imaju dobre rezultate. Iz Valensije idemo pravo u Skoplje, igramo sa MZT-om 8. januara, tako da ćemo verovatno provesti Božić u Makedoniji. Navikli smo.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE