Patizan “melje” sve pred sobom: Crno-beli savladali Cibonu

U okviru 14. kola ABA lige košarkaši Partizana savladali su na svom terenu Cibonu rezultatom 93:68.

Partizan je u ovu utakmicu ušao bez jednog od najboljih igrača Zeka Ledeja, kao i Balše Koprivice koga nema zbog mononukleoze.

Napravili su crno-beli u brzo prednost, delovalo je da će se pitanje pobednika već u prvoj četvrtini rešiti, ali nije je Cibona pokazala zube. Vraćali su se Zagrepčani nekoliko puta u meč, pre svega preko Aranitovića koji je pogađao neke vrlo bitne šuteve.

U drugoj deonici je na scenu stupio Danilo Anđušić koji je počeo da igra sjajno i rešetao je koš Cibone, postigao tri trojke, pa je zbog njega Partizan stigao do dvocifrene prednosti. 

Dodatno je Partizan pojačao tempo u trećoj deonici pa je prednost narasla i na plus 20. Ređali su domaći trojke, Panter, Vukčević, Trifunović, a na kraju treće četvrtine bilo je plus 17 za domaće.

U četvrtoj četvrtini nije bilo uzbuđenja, a Partizan je držao vođstvo i meč završio bez problema. 

Najbolji u Partizanu bio je Anđušić sa 22 i Smailagić sa 20 poena, dok se kod gostiju istakao Aranitović sa 16 i Baković sa 13 poena. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Galjardo napustio Arabiju, italijanski velikan odmah krenuo u akciju

Marselo Galjardo je poslednjih 7 meseci trener Al Itihada, pošto je 9 godina bio na klupi River Plejta. Nije najbolje...

POVEZANE OBJAVE