Zvezda u trećoj četvrtini slomila MZT, briljirao Kampaco!

MZT – Crvena zvezda Meridianbet 57:80 ( 15:17, 18:19, 8:27, 16:17)

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet, pobedili su na gostovanju MZT u susretu 14. kola ABA lige. Crveno – beli su do 12 trijumfa u regionalnom takmičenu stigli nakon slabije odigranog prvog poluvremena.

Prve poene na meču postigao je Stefan Lazarević. Crveno beli su na startu napravili seriju 6:0. To im je pomoglo da se odlepe i već u ranoj fazi meča steknu osetniju prednost. Ubrzo je ona postala i dvocifrena.

Sa dve trojke je skopski tim uspeo da je ublaži. Posle trojke Vera smanjili su na 17:15 u Zvezdinu korist na kraju prvog perioda.

Drugi period počeo je sa dve izgubljene lopte Stefana Markovića što makedonski tim nije iskoristio. Mitrović je postigao prve poene a Zvezda se napadački mučila uz čak pet promašenih trojki. Kampaco je pogodio za 24:18 i +6 crveno – belih završivši seriju sa 7:0.

Vođstvo Zvezde ponovo je bilo dvocifreno nakon koša Kuzmića. MZT se vratio zahvaljujući boljem šutu za tri poena uz pomenutih pet pogodaka više od Zvezde u tom segmentu igre. Sa druge strane, domaćini su izuzetno bili loši ubacivši samo tri dvojke a Zvezda 11.

Nakon prvih 20 minuta Petrušev ima 8 poena a Kampaco briljira sa 7 koševa i po 5 skokova i asistencija.

Ver sa 13 i Kafi sa 9 poena predvode MZT.

Ognjen Dobrić trojkom otvara drugo poluvreme. Zvezda ga započinje serijom 5:0. Od tada su se izabranici Duška Ivanovića raspucali sa čak četiri pogođene trojke a tri Kampaca i otišli na maksimalnih +20. Do kraja trećeg perioda, crveno – beli su protivniku dopustili samo osam poena.

Prvi koš u četvrtoj četvrtini postiže Džon Holand. Nakon praznih minuta na obe strane, Kuzmić postiže poene sa linije za slobodna bacanja. Zvezdini igrači su u tom delu igre uvećali vođstvo i priveli meč kraju. Presudio je značajno bolji šut crveno – belih za dva poena. Robev je postavio samo konačan rezultat.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Fakundo Kampaco koji je bio veoma blizu tripl dabla sa 23 poena, 7 skokova i 9 asistencija. Uz njega je sa 13 poena jedini dvocifreni bio Petrušev.

Kod tima MZT-a, Ver je ubacio 16 a Stojanovski 13 koševa.

Crvena zvezda Meridianbet naredni meč igra u utorak od 19 sati protiv Real Madrida. MZT će sledeći susret biti protiv Partizana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LALATOVIĆ PRED PARTIZAN: Igramo na njihovom terenu i oni su apsolutni favoriti

Fudbaleri Spartaka iz Subotice sutra nastavljaju takmičenje u Superligi Srbije. Nakon reprezentativne pauze, gostuju Partizanu. Imaju 4 boda manje od...

POVEZANE OBJAVE