KAO GROM IZ VEDRA NEBA: Bejl završio karijeru!

Jedan od najboljih fudbalera u prethodnoj deceniji Geret Bejl odlučio je da prestane sa aktivnim igranjem fudbala, saopštio je danas na društvenim mrežama.

On je karijeru počeo u Sautemptonu, za koji je igrao u sezoni 2006-07, kada prelazi u Totenhem, gde je postao jedan od najboljih i najtraženijih fudbalera sveta, nastupajući za Pevce do 2013. godine.

Tada je prešao u madridski Real u tada rekordnom transferu koji je iznosio između 91 i 100 miliona evra, u zavisnosti od izvora.

Više puta bio je uvršten u najbolji tim Lige šampiona, koju je osvojio čak pet puta sa Real Madridom, nekada i rešivši direktno finale svojim golovima.

Čak šest puta bio je proglašavan za najboljeg igrača Velsa, za koji je od 2006. godine odigrao 111 utakmica, na kojima je postigao 41 pogodak.

Poslednji klub za koji je nastupao bio je Los Anđeles FK u američkoj MLS ligi.

Nakon pažljivog razmatranja, najavljujem da se odmah povlačim iz klupskog i međunarodnog fudbala.

Osećam se neverovatno srećnim što sam ostvario svoj san da se bavim sportom koji volim. To mi je zaista pružilo neke od najboljih trenutaka uživotu. Najveći maksimum tokom 17 sezona će biti nemoguće ponoviti, bez obzira šta mi sledeće poglavlje sprema.

Od mog prvog dodira u Sautemptonu do poslednjeg sa LAFC-om i svega između, sve je oblikovalo klupsku karijeru na koju sam neizmerno ponosan i zbog toga sam zahvalan. Igrati i biti kapiten svoje zemlje 111 puta je zaista bilo ostvarenje sna.

Osećam da je nemoguće iskazati svoju zahvalnost svima koji su odigrali svoju ulogu na ovom putu. Osećam se dužnim mnogim ljudima što su mi pomogli da promenim svoj život i oblikujem svoju karijeru na način na koji nisam mogao ni sanjati kada sam počeo sa devet godina.

Mojim prethodnim klubovima, Sautemptonu, Totenhemu, Real Madridu i konačno LAFC-u. Svi moji prethodni menadžeri i treneri, osoblje iz zadnje sobe, saigrači, svi posvećeni navijači, moji agenti, moji neverovatni prijatelji i porodica, uticaj koji ste imali je nemerljiv.

Moji roditelji i moja sestra, bez vaše posvećenosti u tim ranim danima, bez tako jake osnove, ne bih sada pisao ovu izjavu, zato vam hvala što ste me stavili na ovaj put i na vašoj nepokolebljivoj podršci.

Moja žena i moja deca, vaša ljubav i podrška su me proveli. Odmah pored mene za sve uspone i padove, držeći me na putu. Inspirišeš me da budem bolji, a tebe činim ponosnim.

Dakle, krećem sa iščekivanjem u sledeću fazu svog života. Vreme promena i tranzicije, prilika za novu avanturu…, naveo je u saopštenju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Važan potpis u Aston Vili!

Kako prenose britanski mediji, uprava fudbalskog kluba Aston Vila ponudiće novi ugovor treneru Unaju Emerijeu. Vila će nagraditi Emerija novim...

POVEZANE OBJAVE