Objavljena lista najboljih selektora sveta

Nakon Svetskog prvenstva u fudbalu objavljena je lista najboljih selektora u 2022. godini prema izboru Međunarodne federacije za fudbalsku statistiku i istoriju.

Za najboljeg selektora izabran je šampion sveta Argentinac Lionel Skaloni, koji je bio ubedljivo najbolji s 240 bodova. Na drugom mestu je selektor Francuske Didije Dešan sa dobijenih 45 bodova, a na trećem mestu je marokanski selektor Valid Regragui koji je imao 30 poena.

Hrvatska je bila treća na Mundijalu, ali njihov selektor Zlatko Dalić je četvrti selektor sveta. Nakon njega idu Japanac Hajime Morijasu (15 bodova), Holanđanin Luj van Gal (10), Amerikanac Greg Berhaler (10), selektor Saudijske Arabije Uv Renar (5), Tite (5) i Paulo Bento koji je vodio Južnu Koreju (5).

Na ovoj listi, nema selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija nakon slabog izdanja reprezentacije na Svetskom prvenstvu, i nije dobio nijedan bod…

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Teško mu pao poraz: Majk Džejms u suzama (VIDEO)

Jednom od najboljih košarkaša Evrope, Majku Džejmsu teško je pao poraz od Fenerbahčea u četvrtfinalnoj seriji Evrolige. Majk je postigao...

POVEZANE OBJAVE