Sada i zvanično: Zvezda predstavila novo pojačanje!

Fudbalski klub Crvena zvezda je večeras zvanično predstavio novog napadača. U pitanju je Piter Olanjinka koji je sa srpskim klubom potpisao ugovor do leta 2026. godine uz mogućnost produžetka saradnje na još jednu godinu.

Olanjinka je rođen 18. novembra 1995. godine u Ibadanu (Nigerija), a pažnju na sebe skrenuo je u dresu praške Slavije čiji je dres zadužio na leto 2018. godine u transferu vrednom 3,2 miliona evra, a trenutna procenjena vrednost mu je 6 miliona evra. Za Slaviju je na 169 utakmica postigao 43 gola, i bio jedan od najvažnijih protagonista uspeha češkog velikana, s obzirom na to da je osvojio tri titule prvaka i dva kupa.

Posebno zapažen je bio u međunarodnim utakmicama gde se izdvojio kao jedan od najboljih fudbalera Slavije, a u aktuelnoj sezoni je ostvario sledeću statistiku: Fortuna liga (10 utakmica, 5 golova i 2 asistencije), MOL Kup (2 utakmice i 2 gola), kvalifikacije za Ligu šampiona (5 utakmica, 2 gola i 1 asistencija) i Liga konferencija (6 utakmica, 2 gola i 1 asistencija), što znači da je na 23 meča postigao 11 golova uz 4 asistencije. Olanjinka je stigao da ubeleži i četiri nastupa za A reprezentaciju Nigerije. 

Na Marakanu stiže kao slobodan igrač, a novim saigračima će se priključiti 1. jula 2023. godine, nakon što mu istekne saradanja sa češkim gigantom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vezista Reala želi da ide iz kluba!

Kako prenose španski mediji, fudbaler Reala i povremeni španski reprezentativac Dani Sebaljos napustiće madridski klub na kraju sezone. Sebaljos (27)...

POVEZANE OBJAVE