Zvezda preokrenula, pa potpuno potonula protiv Reala

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su poraz u hali “Aleksandar Nikolić” od Real Madrida sa 79-59, u sklopu 18. kola Evrolige.

Utakmica se do određenog trenutka odvijala po šablonu mnogih tokom ove sezone. Real je poveo u ranoj fazi dvocifrenom razlikom, ali su crveno-beli već početkom drugog poluvremena došli do potpunog preokreta. Međutim, umesto nastavka serije ili neizvesne završnice, španski tim se ubrzo odlepio na veoma visoku razliku i sve rešio već u prvoj fazi poslednje deonice.

Madriđani su bolje otvorili utakmicu i dobili prvu četvrtinu sa 25-16, pre svega zahvaljujući boljoj realizaciji pod košem i u šutu za dva poena, dok ni na jednoj strani nije najbolje išao šut za tri.

Ubrzo su Španci nakon ulaska u drugi period poveli i dvocifrenom razlikom, nakon trojke Ćaća Rodrigeza za 28-17. Prethodno je Ljulj promašio pokušaj za tri, ali je nakon skoka Kornelija lucidni plej ostao potpuno sam na liniji 6,75.

Činilo se da se ne piše dobro Zvezdi kada je razlika porasla na 14 poena, ali se zatim raspucao i odgovornost preuzeo Nemanja Nedović, koji je vezao dve trojke i bio nerešiva enigma za goste. Uz to, odbrana je zategnuta i košarkaši Kraljevskog kluba su daleko teže nalazili put do koša.

U završnici prvog poluvremena pridružio mu se i Filip Petrušev, koji je na minut i po do kraja pogodio svoju prvu trojku, nakon tri neuspešna pokušaja, i tako zaostatak umanji ona samo -4 (36-32). Posle novih njegovih poena na početku poslednjeg minuta ta razlika je ostala i konačna na polovini meča, pošto sve do kraja nije bilo poena.

Nedović je već na poluvremenu imao sjajan bilans sa 14 postignutih poena, dok je Petrušev sa 5 vezanih u finišu stao na 8, dok je na drugoj strani bio dvocifren Džanan Musa sa 11 poena.

Odmah na početku je mladi centar nastavio svoju seriju poena i poenterski učinak učinio dvocifrenim, a sve se završilo serijom 8-0 koja je zatvorena poenima Dobrića za potpuni preokret i vođstvo crveno-belih od 42-38.

Ovaj nalet je trojkom prekinuo Korneli, ali je istom merom odmah uzvratio Petrušev, koji je na nešto više od tri minuta do isteka deonice maestralno odreagovao prvo u odbrani, ukradenom loptom, a potom i izneo kontru koju je završio sjajnim ukrštenim korakom.

Tada je međutim usledila serija tima trenera Matea od čak 10-0, pa su sa solidnom prednosšću otišli na pauzu pred poslednju četvrtinu, a manjak je ublažio Dobrić pogotkom iz prodora u poslednjim sekundama ovog dela, pa je naš tim bio u deficitu od 6 poena (57-51).

Umesto neizvesne završnice na koje nas je navikla Zvezda ove sezone protiv najboljih timova Evrope, Real je već početkom poslednjeg kvartala vezao 12 poena, bez da je primio ijedan, i tako praktično rešio pitanje pobednika, pošto domaćin više nije imao rešenja i razlika je samo dodatno rasla do kraja utakmice.

Najzaslužniji za pobedu Reala bili su Džanan Musa sa 19 poena i 6 skokova, i Vlater Tavares sa dabl-dabl učinkom od 17 poena i 12 skokova, dok je Korneli upisao 12 poena, uz 5 skokova i 2 završna dodavanja.

U srpskom timu je Nedović imao 18 poena i 4 asistencije, Petrušev poen manje, a Ognjen Dobrić 12 uz 4 skoka i 2 asistencije.

U narednom kolu već za dva dana Zvezdi u goste dolazi bivši trener Saša Obradović sa svojim Monakom, a utakmica će takođe početi od 19 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE