NIJE KRAJ: Valensija se žalila na odluku Evrolige!

Košarkaški klub Valensija oglasio se saopštenjem u vezi sa slučajem doskorašnjeg plejmejkera Crvene zvezde Meridianbet Nikole Topića.

Pre prelaska u FMP Meridian koji je stopiran, on je bio u sastavu crveno – belih za meč sa španskim timom.

Oni su tražili razjašnjenje ali su zakasnili sa žalbom.

Sada su izdali saopštenje gde kažu kako će nastaviti dalje sa postupkom:

Košarkaški klub FMP Meridian objavio je potpis Nikole Topića nakon 23h odmah nakon meča Valensije i Crvene zvezde. Nešto što bi bilo normalno. Ne sve do ponedeljka, kada je klub otkrio da interna pravila ABA lige sprečavaju ove transfere nakon 4. januara, i iz tog razloga predstavlja kršenje pravila takmičenja, da bi transfer morao biti realizovan tog dana a ne posle, što je očito sakriveno kako bi igrač mogao, u slučaju da je potrebno, da se nađe u sastavu za meč protiv nas. Takođe, podsećamo da propisi Evrolige zahtevaju od klubova da obaveste čelnike takmičenja o transferima odmah kada se dese, što sada nije učinjeno. Odgovor Evrolige na žalbu u roku od 48 sati ostavio je klub u bezizlaznoj situaciji u dokumentu gde se kaže da nisu uočene bilo kakve nepravilnosti, čak ne mogavši da se tvrdi da je španski klub bio upoznat sa pravilnikom ABA lige, sa čime nije ni sama Evroliga. U tom slučaju, imajući u vidu da nije mogao ispuniti propisan rok, klub će se žaliti na odluku, navodi se.

Crvena Zvezda Meridianbet je taj meč dobila sa 77-75.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bivši fudbaler Zvezde het-trikom vodi tim ka tituli (VIDEO)

Veoma uzbudljiva šampionska trka vodi se u fudbalskom prvenstvu Crne Gore, gde je Dečić nedavno došao do prednosti, koju...

POVEZANE OBJAVE