Makabi prekinuo Partizanovu seriju pobeda!

U okviru 18. kola Evrolige košarkaši Partizana poraženi su u gostima od Makabija rezultatom 90:81.

Loše je Partizan ušao u ovaj meč, ekoliko loših poseda i ne baš dobrih rešenja u ofanzivi doneli su Makabiju šansu da četiri puta već poentira i povede 8:0 na startu susreta. Prve poene gosti su postigli nakon 12: 0 domaćeg tima. Promašio je Smailagić šut za tri poena, pa Zek Ledej uhvatio ofanzivni skok i upisao prve poene za crno-beli sastav, 12:2.

Nakon poena Džejmsa Nanelija usledile su dve vezane trojke Bonzija Kolsona iz levog kornera, da bi Lesor sa linije za slobodna bacanja pogodio jedno, 18:5.

Na kraju prve četvrtine rezultat je bio 24:13 za domaći tim. Nastavio je Makabi u istom ritmu i u početku naredne deonice, pogodio je Adams dugu dvojku preko Kevina Pantera na startu druge četvrtine, a kapiten Partizana mu odmah vraća trojkom na drugoj strani. Lorenzo Braun je sjajano igrao, a na drugoj strani je Ledej uspeo da izvuče ličnu grešku i dva slobodna bacanja, a razlika je i dalje bila visoka u korist Makabija, 30:21.

Panter pa Uroš Trifunović upisuju nove poene za smanjenje razlike, i trrener Makabija je prinuđen da traži tajm-aut. Uspeo je Partizan do kraja poluvremena da se približi Makabiju na sedam razlike, a rezultat je bio 46:39.

Sjajno su crno-beli počeli drugo poluvreme, Avramović je postigao trojku i smanjio prednost, međutim usledile su greške crno-belih i ponovo se Makabi odvojio na 10 poena prednosti.

Egzum je održavao crno-bele u životu koševima sa linije slobodnih bacanja, usledilo je nekoliko promašaja za tri poena košarkaša Makabija, ali crno-beli to nisu uspeli iskoristiti, Lorenzo Braun je postigao trojku i na kraju treće deonice Makabi je vodio 11 poena razlike. Prve poene u četvrtoj deonici postigao je Avramović, potom je Sorkin poenti5rao za domaće, ali sjajni Aleksa drži Partizan u životu i smanjuje prednost svog tima, a trener Makabija je prinuđen da traži tajm aut. Uspeo je Makabi ponovo da napravi veću razliku, ali Kevin Panter je sjajno igrao, postigao je koš pod faulom i crno-beli su se opet približili na četiri poena zaostatka.

Međutim, nakon tajm-auta Željka Obradovića, usledila je trojka Makabija, Panter je vratio, a zatim promašio iz velike udaljenosti što su domaći osigurali i znatno se približili pobedi. Na kraju meča rezultat je bio 90:81.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bivši fudbaler Zvezde het-trikom vodi tim ka tituli (VIDEO)

Veoma uzbudljiva šampionska trka vodi se u fudbalskom prvenstvu Crne Gore, gde je Dečić nedavno došao do prednosti, koju...

POVEZANE OBJAVE