ABA LIGA: Borac bez ikakvih šansi protiv FMP Meridiana u ultraefikasnoj utakmici!

Košarkaši FMP Meridiana više nego ubedljivo savladali su Borac iz Čačka u srpskom okršaju ABA lige sa 107-81, u sklopu 15. kola regionalnog takmičenja.

Iako je Borac došao do boljeg ritma nakon promene trenera i dolaska Dejana Mijatovića, večeras nije imao šta da traži na gostovanju timu koji već drugu sezonu zaredom blista u ovom takmičenju.

Gotovo od samog početka su vodili košarkaši tima koji predvodi Nenad Stefanović, a već posle tri minuta druge deonice poenima Valinskasa došli do dvocifrene prednosti (37-26).

Sve je bilo više nego jasno kada je mladi Šaranović u završnici poluvremena pogodio trojku za neverovatnih +22 (55-33), kada se postavljalo samo pitanje krajnje razlike.

A Panteri se nisu zaustavljali i spuštali ritam, pa je najveće vođstvo ostvareno u trećem periodu, kada je Janković pogodio za 74-43!

Uzalud je, do ove sezone košarkaš FMP-a Marko Radonjić bio najefikasniji sa 25 poena, uz 20 Hantera Hejla, pošto su adekvatnu podršku imali samo u Savi Lešiću koji je još jedini bio dvocifren sa 10 poena, uz 4 skoka i 2 završna dodavanja.

U pobedničkom timu su poeni bili daleko bolje raspoređeni, pošto je čak sedam igrača imalo dvocifreni poenterski učinak. Najefikasniji bio je Paulijus Valinskas sa 23 poena, uz 5 asistencija, Bo Bič imao je 16, a Frejžer 14 poena. Zanimljivo je da su Ebuki Izundu falili po skok i poen za dabl-dabl učinak, pošto su obe kolone na kraju ostale na broju 9.

FMP je trenutno na učinku od 11 pobeda i 4 poraza, dok je Borac i dalje na tri trijumfa, uz 12 poraza, posle ostvarene dve pobede protiv direktnih konkurenata za opstanak nakon promene trenera.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAKON SUKOBA SA VLAHOVIĆEM: Aleri dobija otkaz, poznat novi trener Juventusa!

Nakon što je Dušan Vlahović izrevoltiran izmenom napravio scenu na meču protiv Milana, o tome čitajte OVDE, Juventus je...

POVEZANE OBJAVE