Čeferin najavio regionalnu ligu, ali izdvojio jedan problem!

Predsednik UEFA pričao je o regionalnoj ligi, i kako je istakao ne isključuje mogućnost uvoženja ovog takmičenja. Takođe, on je istakao da je svestan da bi bilo vrlo rizično organizovati takvo takmičenje.

– Ne isključujem mogućnost formiranja regionalne lige. Ipak, trenutno je mnogo rizično organizovati takvu ligu u okviru našeg regiona ili bivše države.

Na nedavno završenom Mundijalu u Kataru slavila je Argentina, a drugo i treće mesto osvojile su selekcije iz Evrope, Francuska i Hrvatska.

– Iako je prvi put od 2002. godine neevropska država osvojila Svetsko prvenstvo, opet su na ovom Mundijalu dominirale evropske ekipe. Osvojili su drugo i treće mesto. Evropski fudbal je ispred drugih i tu konkurišu samo Brazil i Argentina, a njihovi svi igrači igraju u Evropi, rekao je prvi čovek UEFA, i dodao da ne misli da je proširenje Svetskog prvenstva u fudbal dobar potez FIFA.

Prokomentarisao je i plasman selekcije Srbije na Mundijalu..

– Srbija uvek može bolje. Svi učimo na greškama. Imali su “orlovi” mnogo povređenih igrača. EURO je blizu, znam da imate kvalitetnu ekipu i sve mogućnosti da napravite dobar rezultat, zaključio je Čeferin.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ODLUČENO: Poznato ko sudi derbi između Zvezde i Partizana

Utakmicu polufinala Kupa Srbije između Crvene zvezde i Partizana koja je na programu u sredu, sudiće Miloš Milanović. Mladi arbitar...

POVEZANE OBJAVE