Partizan obasipao trojkama koš Baskonije za ubedjivu pobedu, vatreno krštenje Trifunovića, uzalud odlični Vanja Marinković

Košarkaši Partizana savladali su Baskoniju u Beogradskoj areni sa 83-65, u sklopu 19. kola Evrolige.

Tako je sastav koji predvodi Željko Obradović maksimalno iskoristio činjenicu da najbolji košgeter gostujućeg tima Markus Hauard nije zbog povrede nastupio na ovom meču, a bez njega nisu imali šta da traže kada košarkaše domaćina služi šut za tri poena kao što je to bilo večeras.

Partizan je od samog početka ušao u odličan ritam kada je reč o šutu za tri poena, što je umeo da iskoristi i da se veoma brzo odlepi na dvocifrenu prednost.

Seriju je otvorio mladi Uroš Trifunović sa dve trojke, nastavio Avramović, a upravo je na isti način Janis Papapetru doneo prvo dvocifreno vođstvo već posle nešto više od sedam minuta igre, kada su crno-beli poveli sa 22-12. Grk je pogodio i poslednju trojku u ovom delu i tako doneo najveću prednost koja je bila na snazi tokom prvog poluvremena, kada je bilo +15 (27-12).

U drugoj četvrtini se španski tim stabilizovao i čak ju je dobio minimalnom razlikom, što naravno nije bilo dovoljno kako bi se ugrozilo vođstvo Partizana, koji je na poluvremenu zadržao velikih 11 poena prednosti, kada je vodio sa 47-36.

Uspeli su gosti preko dve vezane trojke nekadašnjeg igrača crno-belih Vanje Marinkovića odmah na startu drugog kvartala da se spuste na jednocifreni minus, ali je to bilo veoma kratkog daha i naš reprezentativac nije uspeo da iznese ovaj deo na svojim plećima.

Tako je razlika bila na visokom nivou do kraja poluvremena, ali je varirala i mogla svakako da bude još bolja po tim Željka Obradovića, s obzirom na to da je vodio sa 19 poena prednosti posle koša Alekse Avramovića za 47-28.

Ipak, do kraja poluvremena, u intervalu od čak 4 i po minuta domaći košarkaši nisu uspeli da postignu niti jedan poen, što je Baskonija iskoristila i serijom od 8-0 svela manjak na znatno pristojniji.

Odmah nakon povratka na parket ova serija je uvećana na 13-0, a Marinković je nastavio “tradiciju” otvaranja četvrtine trojkama, vidno motivisan protiv starog kluba.

Negde na polovini perioda kapiten Kevin Panter trojkom vraća +12 na stranu svog tima, a zatim se ušlo u period sa malo dinamike, kada se rezultat održavao na takvom nivou, ali je najviše zahvaljujući Anđušićevom novom pogotku iz daljine vođstvo pre poslednjih 10 minuta bilo skoro na nivou sredine druge četvrtine, pošto je Partizan vodio sa 67-50.

Srpski tim je do kraja lako održao veliku prednost, uz nekoliko poteza koji su podigli publiku na noge, poput zakucavanja Trifunovića nakon ukradene lopte, čime je začinio svoju efikasnu partiju.

Na kraju je u redovima Partizana najefikasniji bio Uroš Trifunović sa 15 poena, uz 2 skoka. Janis Papapetru je uz 13 poena imao i 4 skoka i čak 6 asistencija, Panter je ubacio 12, Lesor 11, a Egzum i Madar po poen manje.

U poraženom timu je jedini dvocifreni igrač bio naš reprezentativac i bivši igrač crno-belih Vanja Marinković sa 16 poena, što ga čini i najefikasnijim na utakmici.

Partizan u narednom kolu najjačeg evropskog takmičenja gostuje Valensiji u četvrtak od 19 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE