ABA LIGA: Pobede Cedevita Olimpije i Studentskog centra, Tasić briljirao, veče dabl-dablova!

Danas su odigrane tri utakmice 15. kola regionalne ABA lige, a pored Mege, pobede su ostvarili i Cedevita Olimpija i Studentski centar.

Ljubljančani su u Stožicama bili bolji od Splita sa 102-88.

Briljirao je Alen Omić sa dabl-dablom od 21 poena, 16 skokova i 3 asistencije. Jogi ferel je postigao 18 poena, uz 8 asistencija, a na skok do dabl-dabla bio je i Alibegović, koji je zabeležio 13 poena i 2 asistencije.

U Splitu je Saliven imao 18 poena i 4 skoka, Nelson dva poena manje, Šorter je ubacio 15 poena i uhvatio 7 lopti, a Dominik Mavra je uz 13 poena upisao i 6 asistencija i 5 skokova.

Studenstki centar iz Zagreba nosi pobedu protiv Ciboine, koju je ostvario nakon produžetka rezultatom 98-89.

Utakmica je većim delom bila neizvesna, ali je u jednom trenutku trećeg perioda domaći tim poveo sa +10, kada je imao šansu da prelomi utakmicu. Nakon toga su održavali prednost sve do samog kraja, ali je nisu sačuvali, nakon čega su u produžetku potpuno posustali.

Briljirao je srpski košarkaš Danilo Tasić sa dabl-dabl učinkom, pošto je zabeležio 23 poena i 10 skokova, na šta je dodao i 6 asistencija, što je imresivno za visokog igrača.

Odličnu podršku je imao u Lorenu Džeksonu koji je postigao 27 poena, na šta je dodao i 6 asistencija i 4 skoka.

Na drugoj strani je Blaž Mesiček upisao 19 poena i 4 skoka, dok je Borna Kapusta još jednom odigrao odlično sa dabl-dabl učinkom od 16 poena i 10 asistencija. Srpski bek Aleksandar Aranitović je takođe bio efikasan sa 14 poena, uz 6 uhvaćenih lopti.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE