Derbi pripao crveno-belima: Zvezda slavila u Podgorici

U okviru 15. kola ABA lige košarkaši Crvene zvezde Meridian pobedili su Budućnost rezultatom 76:56.

Crvena zvezda je počela fenomenalno prvu četvrtinu ali je Budućnost uspela da zaigra bolje odbranu i vratila se u igru. Zvezda je zahvaljujući izuzetno raspoloženom Mitroviću koji je postigao 17 poena u prvom poluvremenu u jednom trenutku stigla i do dvocifrene prednosti, ali je Budućnost početkom druge četvrtine uspela da se vrati u igru.

Zvezda je ponovo ubrzala u završnici prog dela i na veliki odmor otišla sa plus 12. Sjajno je igrao i Fakundo Kampaco koji je u prvih dvadeset minuta imao osam asistencija.

Kako je igrao Mitrović prvo poluvreme, tako je počeo i drugo. Prvi napad u drugom poluvremenu i novi poeni, a to je bio 19 za Zvezdinog centra. Prve poene za domaće postigao je Bel Hejns. Tokom čitave treće četvrtine Budućnost nije uspevala da pronađe odgovor na Kampaca koji je igrao fenomelano, pa je prednost gostiju sve vreme bila dvocifrena.

Pokušavali su Podgoričani u par navrata da se vrate u meč međutim tim Duška Ivanovića to nije dozvolio.

Najefikasniji kod crveno-belih bio je Luka Mitrović sa 21 poenom, a pratili su ga Ognjen Dobrić sa 18, kao i Fakundo Kampaco koji je upisao 14 poena.

Kod Podgoričana, samo je Erik Grin bio dvocifren i postigao je 14 poena. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PO ZAVRŠETKU DVA DERBIJA: Zvezda prodaje ulaznice za gostovanje u Novom Sadu

U drugom kolu plej-ofa Superlige Srbije fudbaleri Crvene zvezde gostuju Vojvodini. Crveno-beli iz Beograda ulaze u meč nakon dve pobede...

POVEZANE OBJAVE