Hrabra Srbija poklekla protiv Pancera!

Srbija – Nemačka 33:34 (17:19)

Rukometaši Srbije izgubili su od Nemačke u drugom kolu E grupe Svetskog prvenstva. Protivnik je od početka meča nametnuo ritam a Srbija nije uspela da stigne bar do izjednačenja. Od poslednjeg duela u trećem kolu zavisiće i plasman u dalju fazu takmičenja.

Nemci su postigli prvi gol na susretu. Strelac je bio Filip Veber.

Kukić je postigao prvi pogodak za srpski tim nakon dva ipo minuta igre i početnih 2:0 Pancera. Srbija je tokom ovog dela bila u rezultatskom zaostatku od dva gola.

Nemačka je dodala gas i odlepila se na 15:11 na osam minuta do kraja prvog dela. Srbija je polako počela da posustaje, a naročito nakon povrede Vejina kao jednog od bitnih igrača.

Uprkos tome, Orlovi sa dva gola minusa idu na odmor. Joanes Gola postigao je prvi pogodak nakon pauze. I u tom delu igre Srbija je uporno pokušavala da izjednači, što su Nemci uspešno odbijali njihove nalete.

Vratili su plus od 4 gola na 24:20 u 38. minutu susreta. Od tad je Srbija samo uspela to da prepolovi. U finišu je kasno stigla do gola minusa posle pogodaka Pešmalbeka i Đorđića.

U timu Tonija Đerone, Lazar Kukić je prednjačio sa 7 golova. Po 5 postigli su Ilić, Orbović i Radivojević.

Kod Nemaca Mertens i Gola bili su najefikasniji sa po 6 pogodaka.

Poslednji meč prve faze Srbija igra u utorak od 20:30 protiv Katara. Iz grupe u borbu za četvrtfinale prolaze tri ekipe a bodovi osvojeni protiv njih se prenose pa je zato važna pobeda u tom meču. Večeras preostali duel u grupi igraju Katar i Alžir.

Naša grupa se ukršta sa onom gde su Norveška, Severna Makedonija, Holandija i Argentina.

Foto: RSS/ Rafał Oleksiewicz

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Juve izvukao živu glavu na Sardiniji, Vlahović strelac prelepo gola! (VIDEO)

U drugom meču 33. kola Serije A, Kaljari i Juventus su odigrali 2:2. Ponovo je tim iz Torina odigrao slab...

POVEZANE OBJAVE