Partizan novom stotkom i +53 najavio duel sa Valensijom!

Partizan – MZT 120:67 (28:15, 25:19, 30:17, 36:16)

Košarkaši Partizana pobedili su MZT u meču 15. kola ABA lige. Crno – beli su vodili od početka utakmice napravivši dobar uvod za naredni susret Evrolige.

Susret su za Partizan počeli Avramović, Panter, Papapetru, Trifunović i Lesor. Za tim iz Skoplja startovali su Kafi, Kuk, Stojanovski, Mićović i Bursać.

Kafi je sa slobodnih bacanja otvorio susret. Prvu trojku na meču postiže Kevin Panter. Posle serije 8:0 Partizan je stigao do prve osetnije prednosti 10:4. Pri kraju prve četvrtine bilo je i +10 za izabranike Željka Obradovića uz stopostotan procenat šuta iz igre. Prvi promašaj bio je neuspeli šut Smailagića na minut pre isteka prvog perioda koga su obeležili i promašaji na drugoj strani gostiju iz Skoplja.

Smailagić postiže prve poene u drugoj deonici. Zahvaljujući i dalje visokom procentu šuta iz igre Partizan je i u tom delu utakmice održavao dvocifreni plus. Pred poluvreme, to je bilo i +23 za Partizan. Napravili su prevagu u šuterski odličnom poluvremenu a gosti su imali mnogo više promašaja.

Smailagić je imao 11 poena bez i jednog skoka. Naneli je imao samo jedan promašaj iz igre uz 9 koševa. Za goste niko nije bio dvocifren a Kafi i Stojanovski postigli su po 9 poena.

Stojanovski je dvojkom otvorio drugo poluvreme. Ova četvrtina bila je manje efikasna sa obe strane za razliku od prethodne dve. Partizan je igrao dovoljno da održava plus i drži rivala na dvocifrenoj razlici. Postigli su u njoj 30 poena.

Četvrtu četvrtinu su crno – beli počeli serijom 10:0. Potom je Jam Madar postigao stoti poen za tim Partizana na pet ipo minuta do kraja. Izabranici Željka Obradovića poboljšali su učinak pošto su nedavno Zadru ubacili 114 poena za 40 minuta. Do kraja se samo postavljalo pitanje konačnog rezultata.

Najbolji u pobedničkom timu bio je odlični Smailagić sa 24 poena i 7 skokova. Avramović je dodao 18 koševa uz samo dva pormašaja iz igre.

Kod ekipe MZT-a Stojanovski je imao 16 a Kafi 14 poena.

Partizan naredni meč igra u četvrtak od 20:45 na gostovanju Valensiji.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pioli je bivši, poznato ko ga menja na klupi Milana

Kako prenose italijanski mediji, Stefano Pioli definitivno napušta Milan na kraju sezone. Nekadašnji trener Bolonje, Fiorentine i Lacija je na...

POVEZANE OBJAVE