Čelsi se prisetio srpskog reprezentativca povodom jubileja! (VIDEO)

Dres londonskog Čelsija poslednjih godina, tokom ere Romana Abramoviča, oblačilo je nekoliko srpskih fudbalera, uglavnom uspešno.

Nogu je povukao Mateja Kežman, a zatim je Bane Ivanović 2008. godine, usled brojnih ponuda, kao tada jedan od najperspektivnijih defanzivaca u Evropi, odabrao upravo plavi dres kluba sa Stamford Bridža.

Njegov član je postao 16. januara, a klub se nakon 15 godina prisetio svoje legende na društvenim mrežama retrospektivom u formi videa.

Ivanović je tada stigao iz moskovske Lokomotive, u početku je nastupao u ligi rezervnih timova, ali se ubrzo izborio za svoje mesto pod premijerligaškim suncem, i za devet i po sezona odigrao 377 utakmica za Čelsi, uz čak 34 gola, kao defanzivac.

Često je upravo tresao mreže u najbitnijim utakmicama, a pamti se osvajanje Lige šampiona kada se radovao sa srpskom zastavom.

Pored najvrednijeg trofeja, osvojio je i Ligu Evrope, kao i tri Premijer lige.

Karijeru je završio u Vest Bromvič Albionu, a poslednja sezona koju je odigrao bila je 2021/22.

Rekorder je i reprezentacije Srbije sa 105 nastupa, a nosio je i kapitensku traku.

Za Čelsi je uspešno nastupao i Nemanja Matić, doduše takođe težim putem, iz drugog pokušaja i nakon povratka iz Benfike.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE