NBA: Efikasno NBA jutro, Kari raspucan, Baksi mogu i bez Janisa, igrao i Bogdan (VIDEO)

Dan Martina Lutera Kinga NBA liga tradicionalno obeležava utakmicama u jutarnjem terminu po lokalnom vremenu, pa su mnoge prijemčivije za gdedaoce sa ove strane Atlantika.

Dan je na fenomenalan način otvorio Džejson Tetum kvalitetnom poenterskom partijom protiv Šarlot Hornetsa, a završeno je još pet mečeva.

Klivlend Kavalirsi su na domaćem paretu savladali Nju Orleans Pelikanse sa 113-103,

Najzaslužniji za trijumf bio je Darijus Garland sa dabl-dabl učinkom od 30 poena i 11 asistencija, na šta je dodao i 6 skokova. Džered Alen ga je “podržao” sa istim dostignućem, ali zahvaljujući skokovima, pošto ih je sakupio 11, uz 24 poena, dok je Mobli bio blizu tome sa 19 poena i 8 skokova.

U poraženom timu je Mekolum imao 25 poena i 4 asistencije, a Valančijunas je takođe upisao dabl-dabl sa 23 poena i 13 skokova.

Veoma neizvesno bilo je u Njujorku gde su domaći Niksi poraženi posle produžetka od Toronto Reptorsa sa 123-121.

Najzaslužniji za pobedu bio je Vanvlit sa 33 poena, 8 asistencija i 5 skokova, Barns je upisao 26 poena, uz 7 skokova i 4 asistencije, a Sijakam je flertovao sa tripl-dablom sa 20 postignutih poena, 8 uhvaćenih lopti i 9 završnih dodavanja.

U Niksima je Beret zabeležio 32, a Brenson 26 poena, ali ih je zasenio Džulijus Rendl koji je bio na dve asistencije do tripl-dabla, pošto je ubacio 26 poena i došao do 15 skokova.

Milvoki Baksi su i bez Janisa Adetokumba bili bolji kao domaćini od Indijana Pejsersa sa 132-119.

Najzaslužniji za to bio je Dru Holidej sa dabl-dablom od 35 poena i 11 asistencija, a to je pošlo za rukom i Bobiju Portisu koji je uknjižio 21 poen i 11 skokova.

U Pejsersima je Tarner imao 30 poena uz 8 skokova, a Mekonelu je asistencija falila za dabl-dabl uz 29 poena.

Aktuelni šampioni Golden Stejt Voriorsi slavili su u Vašingtonu protiv Vizardsa sa 127-118, uz 41 poen Stefa Karija.

Sjajno ga je ispratio i Džordan Pul sa 32 poena, dok je Grin upisao dabl-dabl učinak sa 17 poena i 10 asistencija.

U Vašingtonu je Kristaps Porzingis bio daleko najefikasniji sa 32 poena, ali je Moris zabeležio dabl-dabl sa 17 poena i 10 završnih dodavanja.

Slavila je i Atlanta našeg Bogdana Bogdanovića, pošto je u Stejt Farm Areni bila bolja od Majami Hita sa 121-113.

Mari je bio najefikasniji kod pobednika sa 28 poena, dok se Tre Jang zaustavio na 24. Bogdanović je zabeležio 8 poena i 5 asistencija.

Majamiju je uzalud bilo 34 poena Džimija Batlera, kao i dabl-dabl Bema Adebaja, koji je postigao 20 poena uz 13 skokova i 5 asistencija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Trojica igrača Fenera pod znakom pitanja za drugi meč sa Monakom

Košarkaši Fenerbahčea napravili su brejk u prvom meču protiv ekipe Monaka. Međutim, turski klub ima dosta problema pred drugi...

POVEZANE OBJAVE