OGLASILA SE EVROLIGA: Evo zašto Zvezdi nije ukinuta zabrana!

Generalni direktor Evrolige Maršal Glikman objasnio je zašto su sankcije za košarkaški klub Crvena zvezda Meridianbet ostale na snazi.

Podsetimo, oni ne mogu više da registruju nove igrače do 28. februara što je najviše pogodilo novopridošlog Fakunda Kampaca.

Iako je imao mogućnost da amnestira Zvezdu on to nije uradio:

Kao što znate, igrači nisu plaćani na vreme. Imamo nezavisno telo koje se zove Komisija za kontrolu upravljanja koja je sprovela detaljniju istragu. Ne želim da ulazim u detalje njihovog rada, ali nismo želeli da se mešamo. Oni su nezavisni. Došli su do zaključka da klub nije dostavio određene potrebne informacije. U to vreme mogli su da registruju igrače koje inače ne bi mogli što bi im u perspektivi dalo komparativnu prednost. Moje jedino ovlašćenje kao generalni direktor je amnestija i sa time bih učinio da čitava stvar nestane kao da se ništa nije dogodilo, rekao je on u intervjuu za litvanski portal Basket News.

Potom je dodao:

Nije pitanje hoće li igrati Kampaco ili ne. Nema veze ništa sa Kampacom. Moramo da održavamo integritet sistema, naročito u situaciji kada nam je to zahtevala Komisija za kontrolu upravljanja. Zato nisam smatrao da je kao generalni direktor istupim i promenim nešto što se već duže vreme odvija, rekao je.

Pomenuo je i da je direktno komunicirao sa Kampacom ali mu nije mogao pomoći iako su imali imejl prepisku.

Naredni meč Evrolige Crvena zvezda Meridianbet igra u petak na gostovanju Žalgirisu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: Sjajna partija Jovića nije krunisana,Boston vratio prednost (VIDEO)

Osim duela Denvera i LA Lejkersa, sinoć su se igrala još tri meča prve runde plej-ofa NBA lige. Oklahoma je...

POVEZANE OBJAVE