Oglasio se Bertomeu: Govorio o Partizanu i Zvezdi

Bivši predsednik Evrolige, Đordi Bertomeu govorio je za Mozzartsport o Partizanu i Zvezdi.

On je bio predsednik elitnog takmičenja više od 22 godine, sve dok ga na toj poziciji nije nasledio legendarni Dejan Bodiroga.

Španac je rekao da je planirao da Partizan i Zvezda budu na spisku stalnih učesnika elitnog takmičenja.

– Srbija je uvek bila država koja se razlikovala od onih kojima smo davali dugoročne licence. U Španiji, Nemačkoj, Turskoj ili Rusiji, pojedini timovi su godinama jasno dominirali nacionalnim ligama. Zato je imalo smisla uručiti im višegodišnje članstvo. Kada su pitanju Srbija, kao i Jadranska liga, drugačija je situacija. U jednom periodu je Cibona bila veoma snažna, pa Partizan i Crvena zvezda, tu je bila i Budućnost… Nije bilo tima koji jasno dominira, kao što to recimo rade Panatinaikos i Olimpijakos u Grčkoj, Barselona i Real Madrid u Španiji ili CSKA u Rusiji. Zbog toga nsimo mogli da se odlučimo za jedan put, rekao je bivši predsednik Evrolige i dodao:

Sada mogu da kažem da se ove sezone prvi put otvorila prilika za dva srpska tima u Evroligi i da sam ja bio taj koji je dao vajd kartu Partizanu. Bilo je pravo vreme. Čim se otvorila prilika za dva tima iz Beograda u Evroligi, iskoristio sam je. Postojali su objektivni uslovi. Crvena zvezda je bila šampion ABA lige, Partizan se razvijao i bio važan u Evrokupu, rekao je Bertomeu. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nađ potpuno iskren o sukobu sa Duljajem, otkrio i koje igrače bi želeo u Partizanu

Nedavno je Igor Duljan napustio mesto šefa stručnog štaba Partizana, a zamenio ga je dosadašnji prvi pomoćnik Albert Nađ....

POVEZANE OBJAVE