Zvezda bez šansi protiv velikog favorita, novi selektor Srbije uskoro stiže u goste

Odbojkašice Crvene zvezde poražene su u 4. kolu grupne faze Lige šampiona na gostovanju italijanskoj Novari sa maksimalnih 3:0 (25:17, 25:15 i 25:22).

U prva dva seta su crveno-bele uspevale da ostvare prednost od 2 do 3 poena na početku, ali su odbojkašice Novare uvek pravile brzi preokret, nakon čega je prednost intenzivno rasla.

U trećem setu je srpski tim pružio najjači otpor, čak je delovalo da će moći da otkinu i set favorizovanom rivalu na njihovom terenu, ali ipak nisu imale snage. Izabranice Ratka Pavličevića su vodile 17-11, ali je onda usledila serija rivalki, pa su do kraja osvojile samo još pet poena.

Očekivano je najefikasnija u pobedničkom timu bila turska internacionalka Ebrar Karakurt sa 13 poena, Mekenzi Adams je dodala 12, a Ana Danezi poen manje.

Kod gošći je jedino Tara Taubner uspela da dostigne dvocifreni broj poena, pošto ih je sakupila 11.

Naš tim je sada poslednji u grupi C sa samo jednim bodom, ali mogu da dostignu treću poziciju koja ih ostavlja u Evropi. Svakako za to dostignuće nije glavni adut naredna utakmica, pošto im u goste dolazi Vakifbank sa novim selektorom Srbije Đovanijem Gvidetijem, ali će sve zavisiti od duela poslednjeg kola sa Postdamom, koji ima bod više posle pobede u Beogradu sa 3:2.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE