Basketnews traži od Evrolige da kazne košarkaša Zvezde

Portal Basketnews.com pokrenuo je kampanju protiv košarkaša Zvezde Hasana Martina.

Pred gostovanje Crvene zvezde Žalgirisa, došlo je do razmene varnica na društvenim mrežama. Novinar portala Basketnews.com Ritas Visniauskas je juče objavio Tvit o suspneziji Zvezde i zabrane registracije Fakunda Kampaca.

-Ovaj #FreeFacu pokret na društvenim mrežama postaje jeziv, napisao je Litvanac.

Hasan Martin je bio jedan od onih koji su odgovorili na Tvit tako što je stavio popularni GIF osobe koja udara o kameru s natpisom “STFU”, što bi značilo “j**eno umukni”..

Zbog tog natpisa portal iz Litvanije traži reakciju Evrolige.

-Moja prva reakcija su bili gađenje i neverica. Sat vremena nakon što sam ukazao na njegov uvredljivi tvit, Martin je obrisao svoju objavu, ali internet nikada ne zaboravlja. Ritas Visniauskas poštovani novinar i TV komentator u Litvaniji koji je radio utakmice Evrolige, Evrobasketa, FIBA Svetskog prvenstva… Čak iako Martin ne zna Ritasa lično, ovakav tvit ne sme da prođe. Poslati ovakav tvit ne sme da se toleriše bilo da je upućen novinaru ili običnom fanu. Zato otvoreno pozivam Evroligu i Udruženje igrača da istraže slučaj. Obojica su članovi evroligaške zajednice, koja, verujem, podržava toleranciju i poštovanje. Promocija nasilja je nešto protiv čega bismo trebali da se borimo, stoji, između ostalog, u saopštenju urednika “Basketnewsa” Jonasa Miklovasa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE