EL: Dubljević i Veb slomili Partizan

Partizan je zabeležio 11. poraz u Evroligi pošto je poražen u Valensiji od istoimene ekipe

Partizan je bolje otvorio meč posle dve trojke Pantera i imali su vođstvo 9:12, ali od tog trenutka Valensija je preuzela konce igra i vođstvo koje su kontantno uvećavali.

Crno-beli su napadački popustili, ali je daleko veći problem bio kontrola skoka u odbrani posle koji su domaći postizali poene i imali posle prvih 10 minuta 27:18.

U drugom periodu Valensija je odlično igrala do poslednjeg minuta. Napravili su 16 poena prednosti i Dubljević je bio nezaustavljiv za odbranu Partizana.

Ipak, iako nadu ekipi iz Beograda je dao Uroš Trifunović koji je sa dve vezane trojke spustio prednost Valensije na 10 poena i iako je Partizan izgubio drugu deonicu može se reći da su otišli u boljem raspoloženju na odmor.

To se osetilo na početku trećeg perioda kada su igrači Partizana napadački odigrali sjajno i u prvih 5 minuta svaki šut na koš su realizovali. valensija se odžavala šutem za tri poena, ali crno-beli su stigli na minus 3. Obradović je bio u velikom problemu jer je Matijas Lesor imao 4 faula i morao je da ga stavi na klupu.

Od tog trenutka gosti su napravili seriju neverovatnih grešaka tako da je Valensija dobila i treći period i sa 11 poena viška su ušli u poslednjih 10 minuta meča.

Početak četvrtog perioda doneo je dobru odbranu crno-belih, ali i peti faul Lesora posle samo 10-ak sekundi kako se vratio u igru. Valensija je u napadu delovala zbunjeno i nisu mogli da reše odbranu preuzimanja sa Alenom Smajlagićem, koji je odlično branio bekove domaćih.

Dugo se igralo koš za koš, a onda je Kevin Panter postigao dalekometnu trojku i tu je spustio prednost Valensije na 75:72 i u poslednjih 5 minuta sve je nagoveštavalo da ćemo imati dramu.

Delovalo je da su crno-beli u boljoj situaciji, ali onda je trener Valensije Mumbru vratio najbolje igrače na parket, pre svih Bojana Dubljevića, koji već prvi napad posle ofanzivnog skoka dolazi do situacije 2 plus 1. Kada se na to nadovezao Džejms Veb sa istom vrstom igre, onda je prednost Valensije bila sedam poena na nešto više od 2 minuta pre kraja.

Egzum je odmah posle tajm-auta postigao trojku i ponovo podigao borbenu gortovost gostiju, ali sa druge strane ponovo Džejms veb trojkom ubija momentum i šalje svoju ekipu na tri poseda viška.

Partizan je sad na skoru 9-11, dok je Valensija na 10-10. Ono što je problem za Partizan je što Valensija ima i bolji međusobni skor.

Kod Partizana Egzum je postigao 22 poena, Panter je dodao 14.

Najefikasniji kod Valensije bio je Dubljević sa 20 poena, dok je Veb dodao 17.

Naredno kolo crno-beli gostuju Crvenoj zvezdi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

JEDNO IME MANJE: Ragnik odbio Bajern, ostaje veran reprezentaciji!

Fudbaleri Bajerna u prvom duelu polufinala Lige šampiona remizirali su 2:2 sa Real Madridom. U Nemačkoj su izgubili titulu i...

POVEZANE OBJAVE