Novak ide dalje: Sledeći je Dimitrov

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Australijan opena, pošto je savladao Francuza Enca Kuakoa sa 3:1. Po setovima je bilo 6:1, 6:7, 6:2 i 6:0.

Srpski teniser je prvi set rešio rutinski u svoju korist sa 6:1, da bi u drugom imao problema. Požalio se sredinom drugog seta na probleme sa zadnjom ložom, pa je na 5:4 morala da mu se ukaže medicinska pomoć. Vratio se i uz dosta otežano kretanje iščupao gem na svoj servis za 5:5. Odveo je Srbin ovaj set u taj-brejk i tamo poveo sa 3:0. Kuakao se vratio i dobio sa 7:5 i izjednačio na 1:1 u setovima.

U trećem setu je odmah Novak napravio brejk i poveo sa 3:0, da bi potom posle nekoliko propuštenih brejk lopti, ipak dopustio protivniku prvi gem. No, do kraja seta nije bilo sumnje i Đoković je još jednom oduzeo servis protivniku i rezultatom 6:2 u trećem setu došao do prednosti od 2:1. 

Novak je vrhunski počeo i četvrti set, brejk u drugom gemu i sve je lakše za srpskog tenisera.Potom je usledio gem gde se Đoković suočavao i sa brejk loptama, uspeo je da se izvuče i potvrdi prethodno osvojeni brejk. Francuz nije uspeo da osvoji nijedan gem i Đoković je u velikom stilu došao do pobede. 

U narednoj kolu Novak Đoković će igrati sa Grigorom Dimitrovom koji je bio bolji od srpskog tenisera Lasla Đerea. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SPEKTAKLI SA SRBIJOM I AUSTRALIJOM: Amerikanci već počeli prodaju karata

Košarkaška reprezentacija SAD-a dolazi na Olimpijske igre u Parizu kao glavni pretendent na zlatnu medalju. Pogotovu što roster od 12...

POVEZANE OBJAVE