SP: Norveška pregazila Srbiju u drugom poluvremenu za vrednu pobedu

Rukometaši Srbije doživeli su poraz u prvom kolu drugog dela Svetskog prvenstva pošto je Norveška bila bolja posle sjajnog drugog poluvremena 31:28 (14:17).

Od samog starta je bilo vidljivo da su rukometaši Srbije odlučni da u ovom meču uzmu pobedu. Krenuli su snažno i od prvog minuta su imali prednost.

Prvo su održavali prednost od 2 gola razlike, da bi u 20. minutu prvi put bilo 4 gola više (13:9).

Norvežani su u finišu poluvremena stigli do 2 gola minusa, ali je Orbović sa devet metara u poslednjim sekundama poluvremena postavio 17:14.

Sjajn u prvom poluvremenu je bio Nemanja Milosavljev koj ije zabeležio čak 7 odbrana.

Drugo poluvreme je počelo novim odbranama Milosavljeva koji je za kratko vreme došao do 10 odbrana. Srbija je povela5 golova razlike, ali od tog trenutka sledi veliki pad.

Norveška je svaku grešku kažnjavala, a u napadu su promašena dva zicera, a izgubljena je lopta kada je gol bio prazan i Norveška je došla na samo gol minusa.

Radivojević je sa dva gola dao malo vazduha Srbiji da održi dva gola prednosti, ali Norveška je bila u seriji i nezaustavljiva u napdadu tako da su 15 minuta pre kraja došli do prvog vođstva na utakmici.

Norveška nije tu stala i prednost je konstantno dizala, dok je Srbija delovala da je ostala bez energije, a i hrabrosti u napadu. Kada su Norvežani poveli sa 29:24 na 7 minuta pre kraja verovatno i najveći optimisti su shvatili da meč završen.

Na kraju konačnih 31:28.

Norveška posle ove pobede će imati 6 bodova, dok Srbija ostaje na 2 i plasman u narednu rundu je doveden samo u domen teorije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE