ABA LIGA: Prštalo u duelu Mornara i Cibone, Srbi dominirali sa obe strane, Glas “ukrao” poene Raselu (VIDEO)

Veoma zanimljiv duel u 16. kolu ABA lige odigran je večeras u Baru. Na kraju je domaći Mornar slavio sa 83-81 protiv zagrebačke Cibone.

Crnogorski predstavnik je vodio većim delom utakmice, u jednom trenutku tokom druge deonice imao i 15 poena prednosti, ali je u poslednjem kvartalu utakmica dobila veoma zanimljiv epilog i pobednik nije rešen do poslednje sekunde.

Možda je i ključan bio prodor Feca Rasela, kada je pogodio uz dodatno slobodno bacanje, ali ni tu nije bio kraj. Ušlo se u penal završnicu, gde je na kraju Perasović pokupio promašeno drugo bacanje, ali je bio neprecizan pod košem za produžetak.

Sa obe strane su dominantne partije odigrali srpski košarkaši, koji su predvodili svoje ekipe. Kod pobednika je Marko Pecarski zabeležio dabl-dabl sa 22 poena i 12 skokova, uz dve asistencije.

Sa druge strane najbolji je bio Aleksandar Sani Aranitović sa 22 poena, 7 skokova i jednom asistencijom.

Da će biti veliko pojačanje Barana, odmah je pokazao i doskorašnji košarkaš Partizana Gregor Glas, koji je upisao 17 poena, uz 4 skoka i 2 završna dodavanja. Isti broj poena imao je i Antonio Vranković, kome je falio samo jedan skok do dabl-dabl učinka.

Dolazak slovenačkog beka i prošlosezonske uzdanice Partizana kao da je uticao na Derona Feca Rasela, koji je bio daleko ispod svog nivoa sa 15 poena, a imao je i 3 asistencije.

U hrvatskoj ekipi je posle Aranitovića najviše poena postigao Baković – 14, dok je Ivan Perasović takođe bio na samo skok od dabl-dabla sa 12 poena, 9 skokova i 4 završna dodavanja.

Zanimljivo je da su se na ovom meču tako veoma istakla trojica naslednika nekada sjajnih košarkaša, na jednoj strani Pecarski i Vranković, a na drugoj Perasović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PROBIO LED: Prva pobeda Rubljova na šljaci ove godine

Ruski teniser Andrej Rubljov plasirao se u drugu rundu mastersa u Madridu. Savladao je Argentinca Fakunda Banjisa sa 6:1, 6:4....

POVEZANE OBJAVE