Novi Beograd slavio u velikom derbiju!

U derbiju za prvo mesto Regionalne lige, vaterpolisti Radničkog pretrpeli su poraz od velikog rivala, ekipe Novog Beograda, na trećem turniru u Šapcu, rezultatom 13:6. Novobeograđani su se tako revanširali Kragujevčanima za poraz iz domaćeg šampionata i naneli im prvi neuspeh u Jadranskoj ligi.

Kragujevčani su sa velikim zdravstvenim problemima ušli u ovaj duel, pre svega na ključnoj poziciji golmana. U sastavu zbog bolesti nije bilo prvog čuvara mreže, Lazara Dobožanova, čije je mesto među stativama na ovom turniru silom prilika preuzeo nedovoljno oporavljeni golman Stefan Todorovski, koji je tri nedelje bio van stroja. On je, kao i još nekoliko saigrača, sa zdravstvenim problemima uskočio u bazen. Uz to, izostao je i mladi reprezentativni centar Bogdan Gavrilović, koga trener Stevanović obilato koristi i na poziciji beka. Ni ekipa Novog Beograda nije bila kompletna, ali se ispostavilo da se lakše izborila sa svojim problemima.

Novi Beograd je vodio od starta, Radnički se borio, stvarao prilike, ali u pojedinim momentima lopta jednostavno nije htela u gol. Vodili su izabranici Živka Gocića 5:1, Kragujevčani se vratili na „minus dva“ sredinom druge deonice, ali je Gruzijac Nika Šušiašvili sa dva  pogotka odveo svoj tim na poluvreme sa „plus četiri“ – 8:4.

U nastavku susreta Kragujevčani su stali, što su Novobeograđani iskoristili i stekli nedostižnih sedam golova prednosti pred poslednju četvrtinu – 11:4.

Najefikasniji akter susreta bio je Nikola Lukić sa četiri gola, dok je u pobedničkom timu Nika Šušiašvili postigao tri, a Vasilije Martinović, Dušan Mandić i Dimitros Skumpakis po dva.

Vaterpolisti Radničkog imaće samo desetak sati za odmor, jer u subotu od 11.30 zatvaraju turnir još jednim teškim duelom, sa zagrebačkom Mladošću, koja je sjajnu formu u Šapcu krunisala pobedom nad Partizanom (10:9) i nerešenim rezultatom sa Crvenom zvezdom (10:10). Direktan prenos obezbeđen je na TV Arenasport 4.

Novi Beograd – Radnički 13:6 (4:1, 4:3, 3:0, 2:2)

ŠABAC – Gradski bazen. Sudije: Dragan Štampalija (Šibenik) i Stanko Ivanovski (Herceg Novi).

NOVI BEOGRAD: Martinović 2, Mandić 2, Granados, Vučinić 1, Pijetlović, Drašović 1, Ćetković, Perković, Vlahopulos 1, Skumpakis 2, V. Rašović 1, Žoao Pedro, Šušiašvili 3. Trener: Gocić.

RADNIČKI: Pantelić, Branković, Stanojević, Janković, Ćuk 1, Vico, Ukropina, Poznanović, Pljevančić, Radulović 1, Lukić 4, Vrlić, Todorovski, Kojić. Trener: Stevanović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KAPITEN PRED DERBI: Da nastavimo niz gde nemamo poraz od Zvezde

Fudbaleri Partizana gostuju sutra Crvenoj zvezdi u 173. večitom derbiju. U prvo kolo plej-ofa ulaze sa -7 u odnosu na...

POVEZANE OBJAVE