Piksi pred Ameriku: Hteo sam sedmoricu iz Zvezde i Partizana!

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi okupio je neke nove reprezentativce koji će dobiti priliku da mu se nametnu u prijateljskoj utakmicu protiv Sjedinjenih Američkih Država u Los Anđelesu.

Ovaj meč se igra 26. januara, bez onih koji nastupaju za Crvenu zvezdu i Partizan, jer dva naša najveća kluba nisu pustili svoje fudbalere u nacionalni tim.

‘-Uželeli smo se rada. Ovaj period od Katara do danas protekao je u analizama i svemu onome što kao ozbiljni ljudi treba da radimo i vidimo gde smo grešili. Sneg je pao, ali imamo uslove ovde da odradimo ono što smo zamislili. Igrači su već došli, radiće se na taktičkom planu, pomeranjima, u kom sistemu ćemo igrati, rekao je Stojković i dodao:

– Imamo 17 igrača za ovu utakmicu koja nije u FIFA kalendaru i želeo bih da se zahvalim svim klubovima koji su izašli u susret i pustili svoje igrače. Kao što vidite, na spisku nema igrača Crvene zvezde i Partizana, meni je žao zbog toga ali se ne ljutim, to je njihovo pravo. Oni nisu dali dozvolu svojim igračima da budu deo tima ovoga puta. Žao mi je jer sam želeo da vidim neke igrače na delu. Sedmorica njihovih igrača su bila u planu. Ovo je grupa igrača koja je dobro poznata fudbalskoj Srbiji. Kvalitet njihov je potpuno zadovoljavajući i zaslužuju da budu tu sa nama. Žao mi je što nema još nekih igrača, ali nikakav problem. Sada je pitanje da li mogu na višem nivou da pokažu svoj talenat, objasnio je Stojković na početku razgovora za zvanični sajt Fudbalskog Saveza Srbije.

Igračima koji su ovoga puta dobili poziv je jasno poručio da bi mogli da se nadaju i sledećem pozivu ukoliko se pokažu u najboljem svetlu i odrade ono što se očekuje od njih.

– Utakmica protiv SAD predstavlja sve samo ne ekskurziju. Mart se bliži, početak kvalifikacija za EP i oni imaju sve u svojim nogama da pokažu da im je mesto u A selekciji. Ako sve bude išlo po planu, neće biti iznenađenje i da neko od njih ponovo dobije poziv.Oni neće imati pritisak sa moje strane u smislu rezultata, već samo da pokažu kvalitet i da neki dogovor koji budemo imali sprovedu u delo.Imamo trojicu igrača koji nas tamo već čekaju i drago mi je da ću ih videti na terenu, rekao je Stojković.

Jedan od tih igrača je i Dejan Joveljić koji se sjajno snašao u Los Anđelesu, u MLS ligi.

– Idealna prilika za njega da nas dočeka tamo kod kuće, da nam pokaže malo Los Anđeles, šalim se naravno. On puno radi za ekipu. Govorilo se da je mogao da ide i na Mundijal, ali ima vremena za njega, on je mlad i ja cenim njegove kvalitete, naglasio je selektor.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Olga Danilović u glavnom žrebu Madrida!

Srpska teniserka Olga Danilović plasirala se u glavni žreb mastersa u Madridu. Ona je u završnoj rundi kvalifikacija savladala...

POVEZANE OBJAVE