Sankcije zbog prevare: Juventus drugi put u istoriji žestoko kažnjen!

Fudbalaski klub Juventus je kažnjen strane Fudbalskog saveza Italije zbog navodnih finansijskih malverzacija i tajnih plaćanja igrača tokom ranih faza epidemije koronavirusa.

Prema vestima sa Apenina, tužilac Đuzepe Čine zatražio od Federalnog apelacionog suda da ponovo otvori postupak protiv italijanskog giganta, sa zahtevom da Bjankonerima zbog nezakonitih radnji budu oduzeti bodovi. 

Sud je zbog toga ponovo otvorio slučaj ali samo protiv Juventusa, dok su Empoli i Sampdorija koji su takođe bili na tapetu ostavljeni po strani.

Isprva se govorilo da torinskom klubu preti kazna oduzimanja devet bodova, ali je na krju ipak odlučeno 15 bodova. Italijanski klub će pasti na deobu 11. mesta za svega 22 osvojena boda. Šanse za plasman u Ligu šampiona će biti gotovo nikakve.

Nekadašnji sportski direktor Stare dame Fabio Paratiči, koji sada istu funkciju obavlja u Totenhemu, je suspendovan iz fudbala na dve i po godine. Takođe, kažnjeni su i nekadašnji prvi čovek kluba Andrea Anjeli suspenzijom na dve godine, baš kao i Mauricio Arivabene, Federiko Kerubini je kažnjen na godinu i četiri meseca, a Pavel Nedved na osam meseci.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE