Zvezda ispustila pobedu: Žalgiris bolji u Kaunasu!

U okviru 20 kola. Evrolige košarkaši Crvene zvezde su poraženi u Kaunasu od Žalgirisa rezzltatom 71:66.

Žalgiris je bolje ušao u ovaj meč, poveli su sa 4:0, ali su usledeli brzi poeni Dobrića i Kuzmića za izjednačenje. Usledila je nova serija Žalgirisa, prave višak domaći igrači i pogađaju prvu trojku preko Rolandsa Šmitsa. Ubzo su usledili novi poeni Žalgirisa iz druge šanse za Šmitsa koji kažnjava nepostavljenu odbranu Zvezde novom trojkom.

Važnu trojku u prvoj deonici postigao je Branko Lazić, približili su crveno-beli , a rezultat na kraju prve deonice je bio 20:14. Na početku druge deonice, prve ponene postigla je Zvezda, protrčao je Petrušev po čeonoj liniji, video je to Kuzmić i proigrao svog saigrača kojem je ostalo samo da je loptu zakuca u koš. Na drugoj strani Polonara je pogodio trojku. Usledilo je nekoliko promašenih šuteva i ofanzivnih skokova od kojih je poslednji pokupio Bengtič. Krilni centar je za to nagrađen, ostavljen je sam u korneru i pogodio za tri. Vildoza je zatim vezao četiri poena, imala je Zvezda šanse da se približi dodatno protivniku ali je do kraja poluvremena rezultat bio 38:30 za domaću ekipu.

U drugo poluvreme Zvezda je ušla bolje, prvi napad se zavrašio trojkom Bentila. Usledile su nove trojke za Zvezdu, prvo Vildoze, a potom i Nedovića. Imala je Zvezda nekoliko napada za prvo vođstvo na meču i nije ih iskoristila za šta je stigla kazna na drugoj strani na kojoj Lekavičijus pogađa za tri. Međutim, uusledio je potšuni preokret, Zvezda je poenima Petruševa preokrenula i povela na ovom susretu. Dobrić je pogodio uz zvuk sirene, a na kraju treće deonice je rezultat bio 56:50.

Butkevičijus je na početku deonice pogodio koš uz faul, Petrušev je u nastavku pogodio trojku preko ruke za 53:59. Proveravale su sudije da li je Luka Mitrović na vreme izbacio loptu, a ujedno i da li je malopre Petrušev gazio liniju za tri i jeste, pa je Zvezdi oduzet poen. Zvezda je uspela da održava prednost, Petrušev je došao do ofanzivnog skoka, pa je Vildoza upisao nove poene za crveno-bele. Hejs je sa druge strane postigao poene za domaće, a na semaforu je dugo bilo 59:64 u korist Zvezde.

Ređale su se propuštene prilike za crveno-bele, a domaći su se približili , a zatim i izjednačili trojkom Dimše. Usledila je i nova trojka, ovog puta Ulanovasa za vođstvo domaćih, isti igrač je upisao i nove poene i približio svoj tim pobedi u ovom susretu. Nedović je pogodio za dva, ali gosti su uspeli nakon velikog preokreta do kraja ipak da slave u ovom susretu. Rezultat je bio 71:66 na kraju susreta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MAROTA ODREŠIO KESU: 3 pojačanja stižu u Inter za 80.000.000 evra!

Direktor Intera Đuzepe Marota rešio je da dodatno pojača tim. Tri igrača stići će na stadion Đuzepe Meaca, a to...

POVEZANE OBJAVE