Piksi pred SAD: “Večiti” nisu pustili igrače

Fudbalska reprezentacija Srbije igra prijateljski meč u Los Anđelesu protiv domaće reprezentacije SAD-a 26. januara.

Selektor Dragan Stojković Piksi je sastavio ekipu većinom od igrača iz Superlige Srbije.

– Uželeo sam se reprezentativaca, treninga i rada. Period od mondijala do danas je protekao u analizama, kao ozbiljni ljudi to smo radili da bismo videli gde smo grešili i ispravljali uočeno. Iako je pao sneg imamo uslove u SC FS Srbije da odradimo željeno. Reprezentativci su već na okupu, radićemo najviše na taktičkom planu i pomeranjima u kom sistemu hoćemo da igramo, rekao je Dragan Stojković na okupljanju u Staroj Pazovi.

Stojković može da računa samo na superligaške igrače i iz MLS, jer meč nije zakazan u FIFA terminu.

– Opredelio sam se za 17 igrača. Zahvaljujem se svim klubovima koji su izašli u susret i pustili igrače za duel sa SAD. Na spisku nema igrača Zvezde i Partizana. Žao mi je… ne ljutim se… Igračima nisu dali dozvolu da budu deo tima, a planirao sam sedmoricu da vidim na delu.

Prokomentarisao je igrače koji su na spisku.

– Ovo je grupa igrača koja je dobro poznata fudbalskoj Srbiji, sad je pitanje da li mogu da budu i na većem nivou. Predstojeći duel sa SAD predstavlja sve samo ne ekskurziju, šansa je svima da pokažu talenat i kvalitet. Start kvalifikacija u martu je blizu, igrači moraju da shvate da im utakmica znači mnogo u karijeri i nastave da rade ne bi li selektora ubedili da zaslužuju poziv u najjači tim Srbije, u predstojećim kvalifikacijama. Nema pritiska i moranja samo da daju sve od sebe.

I slekcija SAD-a je sastavljena od debitanata.

Imamo sve potrebne informacije, znamo da SAD imaće 13 debitanata. Selektori se trude da u ovakvim mečevima daju šansu novim snagama da bi se uverili u kvalitet i proverili u cilju dobijanja jasnije slike raspoloživih snaga.

Srbiju očekuju kvalifikacije za EURO.

– Posle rezultatskog neuspeha i očekivanja koje je nacija imala jedva čekamo početak kvalifikacija. Kao i učenik u školi, kad padne, ima popravni. Biće nam druga šansa. Svake kvalifikacije donose izazov i moranje da budete u vrhu.  Biće veliki uspeh ako uspemo da odemo na prvenstvo Evrope posle 24 godine. Cilj i želja je kontinuitet plasmana na velika takmičenja. Tako se stiču samopouzdanje i pobedničke navike. Moraćemo da budemo maksimalno koncentrisani da bismo kvalitetom obezbedili prve dve pozicije.

Bez obzira na poslednje mesto u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom na prvenstvu sveta, Stojković otkriva da tabor Orlova krasi dobra atmosfera.

– Zadržali smo dobru atmosferu i stvari koje su dobre za timski duh. Takođe, drago mi je zbog Aleksandra Mitrovića da se posle svih problema vratio, igra i postiže golove. Proglašen je za najboljeg igrača Srbije, zaslužio je priznanje ponašanjem, igrom, požrtvovanošću, lojalnošću prema timu i dresu. Nadam se da mu to nije poslednja Zlatna lopta FSS, završio je Stojković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE