Rukometaši posle muka u prvom poluvremenu savladali Argentinu

Rukometna reprezentacija Srbije očekivano je savladala Argentinu u drugom kolu druge faze Svetskog prvenstva u Poljskoj, pošto je slavila sa 28-22.

Sada našem timu ostaje da se nada da će Holandija iznenaditi Nemce u večerašnjoj utakmici, kako bi ostala nada u prolaz u četvrtfinale.

Prvo poluvreme je bilo iznenađujuće neizvesno i timovi su se neprestano smenjivali u vođstvu. Ipak, završnica prvih 30 minuta nagovestila je ono što je usledilo, rutinsku pobedu.

Serijom od tri gola naši su na poluvremenu poveli sa 12-10, golovima Borzaša i Radivojevića, a presudan je bio furiozan start drugog dela igre, kada smo sa nova tri gola poveli sa 15-10, posle gola Vanje Ilića.

Sve je na golu pratio ponovo odlični Dejan Milosavljev, koji je zamenio Cuparu. Ramires je sa sedmerca prekinuo seriju, ali je Radivojević eksresno uzvratio.

Nakon zanimljive situacije, kada je golman Argentine postigao gol, naši ubrzo dostižu i šest golova viška u 42. minutu, a do najveće prednosti smo stigli golom Kukića u pretposlednjem minutu za 28-20.

Ubedljivo najefikasniji igrač na susretu bio je Lombardi sa 9 golova, ali su u našem timu golovi bili daleko bolje raspoređeni.

Najviše ih je postigao Bogdan Radivojević, koji je naš izvođač sedmeraca – 6, Vorkapić je mrežu tresao 4 puta, Vanja Ilić se tri puta upisao, a po dva puta Pešmalbek, Nemanja Ilić, Kukić, Borzaš i Vorkapić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Navijači besni, traže Jokićevu suspenziju (VIDEO)

Košarkaši Denver Nagetsa su savladali Los Anđeles Lejkerse sa 101:99. Međutim, veliku pažnju javnosti izazvao je brat Nikole Jokića. Strahinja...

POVEZANE OBJAVE