TORINSKI GIGANT NA KOLENIMA: Juventus vuče potez očajnika nakon rigorozne kazne

Juventus je objavio zvanično saopštenje u kojem je potvrdio da će se žaliti na odluku Federalnog suda koji ga je zbog finansijskih malverzacija kaznio oduzimanjem 15 bodova.

Glavni tužilac Fudbalskog saveza Italije (FIGC) Đuzepe Čine tražio je da se Juventus kazni oduzimanjem devet bodova, a njegovi bivši i aktualni direktori, među kojima i Andrea Anjeli i Fabio Paratići, suspenzijama.

Federalni sud odlučio je da ta kazna bude čak 15 bodova, a pojedinačne kazne ovako rasporedio: Andrea Anjeli, donedavni predsednik kluba, dobilisu dvogodišnju kaznu zabrane rada u fudbalu.

Pola godine dužu suspenziju dobio je nekadašnji sportski direktor kluba Fabio Paratići, koji tu dužnost trenutačno obavlja u Totenhemu. Aktualni sportski direktor Federico Kerubini suspendovan je na 16 meseci, a ikona kluba i bivši potpredsednik Pavel Nedved na osam meseci.

Juventus se teretio za korišćenje lažnog kapitala u finansijskim knjigama te plaćanje igrača “ispod stola” za vreme pandemije koronavirusa. Revizijska kuća Prizma otkrila je da je u finansijskim izveštajima kluba za 2019., 2020. i prvu polovinu 2021. bilo nepravilnosti.

One su nastale tako da je Juventus fiktivno plaćao svoje igrače, pogotovo u jeku pandemije. Postojao je dogovor kluba i njegovih bivših igrača o isplatama njihovih primanja.

Javno je bila objavljena privremena obustava plata, ali klub se u tajnosti s igračima dogovorio o punoj isplati koju neće prijaviti savezu ni prikazati u finansijskim izveštajima.

Juventus je dobio pravo žalbe na odluku Federalnog suda i najavio je da će to pravo iskoristiti, na što mnogi gledaju kao potez “očajnika”…

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OSTAO BEZ TRENERA: Ova stvar je ubrzala rastanak Đokovića i Ivaniševića

Srpski teniser Novak Đoković u nastavak sezone ulazi bez trenera. Nakon skoro pet godina, prekinuo je saradnju sa Goranom Ivaniševićem....

POVEZANE OBJAVE