Lep oproštaj od Svetskog prvenstva: Srbija bolja od Holandije!

U okviru utakmice poslednjeg kola druge faze takmičenja na Svetskom prvenstvu, Rukometna reprezentacija Srbije savladala je Holandiju rezultatom 32:30.

Ovom pobedom naš tim je osvojio treće mesto u svojoj Grupi 3 sa šest osvojenih bodova, iza Norveške i Nemačke koje idu u četvrtfinale. Od samog starta meča, Holanđani su nametnuli svoj ritam, konstantno su vodili. Dugo je posle toga reprezentacija Srbije morala da juri rezultat, prilazila je na dva gola razlike, pa su se Holanđani ponovo odvajali, a dodatni problem za naš tim bilo je isključenje pivotmena Mijajla Marsenića u 20. minutu posle jednog grubog prekršaja u odbrani.  Dragan Pešmalbek preuzeo odgovornost, i u napadu i u odbrani, i na sjajan način je odmenio Marsenića, pa Srbija u finišu prvog poluvremena stiže i do izjednačenja.

U prvih deset minuta drugog poluvremena Srbija je konačno uspela da povede – 19:18, pa nešto kasnije i 21:20, golom Orbovića. Sjajan je bio golman Milosavljev koji je svojim odbrana dizao samopuzdanje našem timu.

I konačno, na tri i po minuta pre kraja, Srbija golom Milosavljevića stiže na ”plus dva”, povela je sa 31:29, posle čega je golman Milosavljev imao još jednu briljantnu intervenciju. Uspeli su da održe prednost i trijumfuju u ovom susretu.

Srbija je 11. na svetu, nije uspela da izbori kvalifiukacije za Olimpijske igre u Parizu, a poslednja šansa je na Evropskom prvenstvu naredne godine u Nemačkoj. Nada je pala u vodu posle trijumfa Hrvatske nad Bahreinom u Geteborgu. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: Bogdanović junak protiv Bostona i nestvarni Marej,Pelikansi se radovali (VIDEO)

Sinoć su u najjačoj ligi sveta odigrana dva meča. Atlanta je posle produžetka pobedila Boston 123:122. Ovaj meč bio je apsolutno...

POVEZANE OBJAVE