Mega u neizvesnoj utakmici savladala Zadar, uzalud indeks 37 Božića!

Košarkaši Mege savladali su u hali sportova “Ranko Žeravica” Zadar sa 80-77, u veoma neizvesnoj utakmici 16. kola regionalne ABA lige.

Gosti su daleko bolje otvorili utakmicu serijom 9-0, ali se ubrzo ušlo u ritam sa puno preokreta gde su timovi bili ujednačeni, pa nijednog trenutka nije dostignuta dvocifrena prednost.

Uskoković je na nešto manje od dva i po minuta do kraja trojkom doneo preokret Megi (76-75), a možda i ključni su bili poeni Rorija iz polaganja na 35 sekundi do kraja, kada je srpski tim poveo sa 79-75.

Uzalud je Zadranima bila i fenomenalna partija Luke Božića, koji je sa 26 poena, 10 skokova i 7 asistencija zabeležio indeks korisnosti 37! Poenterski ga je sjajano pratio Antonio Jordano sa 18 poena.

U redovima pobednika je Matej Rudan zabeležio dabl-dabl učinak sa 16 poena i 13 skokova, dok je Malkom Kazalon imao 11 poena, uz po 5 skokova i asistencija.

Dvocifreni učinak su imala i dvojica mladih srpskih košarkaša Nikola Đurišić i Andrija Grbović, koji su upisali po 10 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE