Pobeda Radničkog na pripremama, Lalatović ne krije zadovoljstvo!

Fudbaleri niškog Radničkog danas su odigrali i petu pripremnu utakmicu u Antaliji.

Njihov protivnik je bio Krila Sovjetov, a Nišlije su ovaj meč dobile rezultatom 4:1, prikazavši najbolju partiju od početka zimskih priprema.

 Petar Mićin je doveo Radnički u vođstvo od 1:0 u 7. minutu.

Usledio je jedanaesterac i za ekipu Krila Svojetov. Međutim, precizan udarac u donji desni ugao gola Radničkog odbranio je Stevanović i još jednom izvanrednom intervencijom izrastao u pravog junaka prvog dela utakmice.

Fudbaleri Radničkog krenuli su još agresivnije u napadu i snažnim presingom pritiskali rivala već na njegovoj polovini. U 22. minutu, Mesarović je presekao loptu i solo prodorom prošao trojicu čuvara, ušao u kazneni prostor i oštrim udarcem sa deset metara povisio rezultat na 2:0.

Ekipa Krila Sovjetov smanjila je rezultat u finišu prvog poluvremena. Nakon faula na tridesetak metara od gola Radničkog, Rusi su odigrali kratko dodavanje nakon koga je usledio pravi projektil napadača Vladimira Pisarskog.

Na početku drugog poluvremena šef stručnog štaba Radničlkog Nenad Lalatović izvršio je čak deset izmena, ali je njegov tim nastavio u istom ritmu u istom ritmu. U 63. minutu napad Radničkog po desnoj strani razvili su Živojinović i Pejović, koji su razmenili nekoliko dodavanja. Živojinović je utrčao u prostor i iskosa šutirao u gol rivala, golman je samo odbio loptu na koju je natrčao Stefan Cvetković i odbitak rutinski sproveo u mrežu za 3:1. Nakon toga, viđena je i najlepša akcija Radničkog na meču, kada su na svojoj polovini terena kombinovali Aleksandar Pejović i Saša Marjanović. Usledio je teledirigovani pas od preko 40 metara Pejovića ka Cvetkoviću, koji je prihvatio loptu pred kaznenim prostorom rivala. Prilikom pokušaja driblinga Cvetković je oboren s leđa, a sudija je pokazao slobodan udarac tik izvan kaznenog prostora. Loptu je namestio Saša Marjanović i u svom stilu postigao prelep pogodak iz slobodnog udarca, pod prečku gola ruskog tima za konačnih 4:1 za Radnički.

Trener ekipe Nenad Lalatović nije krio zadovolstvo prikazanom igrom svog tima.

– Ovo je bila još jedna uspela provera za nas, današnji rival, ekipa Krila Sovjetov, je izvanredan tim, a mi smo se pokazali u najboljem svetlu i odigrali najbolji meč od početka priprema. Bili smo efikasni i postigli četiri pogotka a primili samo jedan gol. Moram da pohvalim i prvu i drugu ekipu koje su odigrale danas po poluvreme. Naspram prošle utakmice, koju smo izgubili rezultatom 2:1, danas smo pobedili a igrači su svoje obaveze ispunili maksimalno. Vidi se da su još uvek malo umorni, ali kako vreme bude odmicalo i kako se bliži prvenstvo bićemo sve svežiji, rekao je Lalatović i dodao:

– Za nas je najbitnije da se niko nije povredio, da smo taktički jako dobro odradili sve što sam od njih tražio. Fenomenalno smo se kretali bez lopte, postigli smo četiri gola i ovo treba da nam bude putokaz kako treba da nastavimo dalje do početka prvenstva. Još jednom sve čestitke igračima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE