SVE ISPLIVALO NA VIDELO: Ovo su transferi zbog kojih je Juve rigorozno kažnjen

Juventus je pre nekoliko dana drakonski kažnjen oduzimanjem 15 bodova zbog korištenja lažnoga kapitala u finansijskim knjigama za vreme pandemije koronavirusa.

Nekadašnji sportski direktor Juventusa Fabio Paratici dobio je dve i po godine suspenzije, dve godine dobio je nekadašnji predsednik Andrea Agneli, kao i Maurizio Arivabene, nekadašnji direktor kluba.

Kaznu je zaradio i Federiko Čerubini, aktuelni sportski direktor u Juventusu, i to na 16 meseci. Narednih osam meseci nikakvu funkciju u fudbalu neće smeti obavljati ni bivši igrač i potpredsednik ‘Stare dame’ Pavel Nedved, a na sve to klubu je oduzeto ranije spomenutih 15 bodova u aktuelnoj sezoni.

Juventus je, između ostalog, stradao zbog 22 sumnjiva transfera koja je odradio u poslednjih nekoliko sezona, a većina su bili zamene igrača s drugim klubovima.

Tri najsumnjivija od ta 22 transfera su zamene Miralema Pjanića i Artura s Barselonom, zamene Leonarda Bonućija i Matije Kaldare sa Milanom te zamena Kansela i Danila sa Mančester Sitijem.

U svim tim poslovima finansijski uslovi su lažirani ili nisu bili pravilno prikazani u knjigama.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Prvi odlazak: Defanzivac napušta Čelsi

Štoper Čelsija Tijaho Silva napustiće taj klub na kraju ove sezone. Brazilcu u junu ističe ugovor sa londonskim klubom, ali...

POVEZANE OBJAVE