Mrkela pričao o pojačanjima i prelaznom roku: Podmlađivanje nepohodno, ništa nije večno

Crvena zvezda je u dosadašnjem delu prelaznog roka krenula u sastavljanje ekipe za igranje Lige šampiona naredne sezone.

Svi očekuju titulu posle 10 bodova prednosti posle prvog dela prvenstva što garantuje direktan plasman u grupnu fazu najjačeg takmičenja na svetu.

Spotski direktor crveno-belih Mitar Mrkela je istakao da prelazni rok za klub iz Ljutice Bogdana nije gotov.

– Prelazni rok nije gotov do poslednjeg dana. Uglavnom se u svetu najveći i najbolji transferi dešavaju pred kraj prelaznog roka. Mi smo zadovoljni onim što smo uradili u ovom prelaznom roku i sa Olanjinkom na leto, ali ako se ukaže prava prilika, pojačaćemo Zvezdu najbolje što možemo, rekao je Mrkela za “Zvezda TV”.

Veliko pojačanje je igrač Slavije iz Praga Piter Olanjika.

Igrao je značajnu ulogu u Slaviji iz Praga, a mi smo iskoristili mogućnost da ga dovedemo za džabe na leto. Ostaće tamo do kraja sezone, a onda stiže u Zvezdu. Radi se o kvalitetnom igraču, veoma efikasnom, posebno u evropskim utakmicama, a nas čekaju teške obaveze, nadam se u Ligi šampiona sledeće sezone, i on će biti značajan šraf u ekipi.

Crveno-beli su vratili Uroša Spjića.

Uroš Spajić je Zvezdino dete i uvek kad se neko sa takvim epitetom vraća u klub, to je veliko pojačanje. Dokazao se u kvalitetnim evropskim ligama, odigrao veliki broj utakmica za reprezentaciju i bio bi siguran učesnik Svetskog prvenstva da se nije povredio. U fazi je oporavka, radi sve bolje i biće veliko pojačanje za nas.

Zvezdi je nepohodno podmlađivanje ekipe.

U toku prošlog prelaznog roka smo započeli proces podmlađivanja ekipe, svesni da tako mora da bude, jer uprkos tome što smo ostvarivali dobre rezultate, ništa nije večno i stvari moraju da se menjaju. Doveli smo nekoliko mladih igrača, sad konkretno Viga i Nikolića, dva desna beka, obojica rođeni 1999. godine. Vigo je već skrenuo pažnju na sebe, jer dolazi iz zemlje svetskog prvaka, iz kvalitetne lige i uspešnog kluba kakav je River Plejt. Očekujemo mnogo od njega i verujem da će se predstaviti u dobrom svetlu. Stigao je maksimalno spreman, što je veoma bitno, a primetno je i da je veliki profesionalac, tako da će se ubrzo naći na terenu. Konkurencija pojačava kvalitet, jer kad imate više dobrih rešenja na jednoj poziciji, na svakom treningu je borba za mesto u timu i to je naša ideja. Nikolić je ostavio dobar utisak i pokazao da je neko na koga može da se računa u prvenstvu i Evropi, istakao je sportski direktor Crvene zvezde.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE