DIJABATE OBRADOVAO NAVIJAČE: Blizu je produženje saradnje, moraju da pobede Zvezdu!

Fudbaler Partizana Fuseni Dijabate govorio je u intervjuu za klupski sajt.

Za crno – bele je potpisao prošlog leta. Ugovor mu je sada do juna 2025. godine.

Govorio je o životu u Srbiji i kako vidi srpski fudbal:

Srpski fudbal je dosta težak, jer se igra dosta snažno. Takođe, ponekad i tereni na kojima igramo nisu dobri kao naš, pa je i to još jedna otežavajuća okolnost. U Francuskoj i Engleskoj, dosta više pažnje se pridaje taktici. U Turskoj je slično kao u Srbiji, ali mislim da je ovde najteže igrati, rekao je on.

Rekao je da je voljan za produženje ugovora:

Ljudi su gostoljubivi. U slobodno vreme idem u “Galeriju”, tamo mi prilazi dosta dece da se slikaju sa mnom. Takođe, moj brat ovde pohađa školu i veoma mu je lepo. Voleo bih ostanem ovde, potpisao sam na tri godine, a ako mi ponude produžetak saradnje – ostaću još!, dodaje Dijabate.

Na kraju je zaključio:

U domaćem prvenstvu ćemo se boriti do kraja, jer ako osvojimo titulu – igraćemo u Ligu šampiona, što je dobro za Partizan i sve nas. Što se tiče Evrope, želim da prođemo Šerif i odemo što je dalje moguće. Ukoliko budemo uspešni u oba takmičenja, biće to dobro za sve u klubu. Borićemo se, fokusirani smo i moramo da pobedimo Crvenu zvezdu!

Nakon priprema u Turskoj, Partizan prvi meč posle nastavka prvenstva igra u Kruševcu protiv Napretka.

Dijabate je ove polusezone na 28 mečeva postigao pet golova uz devet asistencija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE